Med endast ett fåtal minuter kvar hamnade Luleås Robin Kovacs och Örebros Gustav Backström i ett gurgel som slutade med en rejäl högerkrock..

– Den satt bra, konstaterar Kovacs och berättar om förloppet:

– Nej jag vet inte. Han håller i min klubba och skriker att jag ska släppa klubban. Så ah... Då kände jag väl någonstans bara att vad fan skitsamma, och drog iväg en höger,

Har du smygövat?

Ah, alltså. Jag brukar köra lite boxning då och då så det ger utdelning ibland, säger slagskämpen med ett stort flin.

Har du satt dig respekt i motståndarna?

– Jag vet inte. Jag får väl ta fram den när jag behöver den.

Robin Kovacs högerkrok har varit nära att komma fram tidigare under säsongen.

– Jag hade en innan med Mastomäki men då stod matchen och vägde lite. Då vill man inte dra på sig en utvisning men nu kände jag att när vi ledde med 4–2 och så kom det där... Då kunde jag.

Det var ett intensivt men kort slagsmål där handskarna behölls på och därmed blev det bara två minuter för bråkstakarna.

– Man får hålla en gräns, så är det. Det hade bara varit onödigt med en massa avstängningar och sånt.

Just har också varit i poängmässig storform. Forwarden har till skillnad från laget leverat en rad poäng under de fem senaste matcherna med sju poäng, varav fyra mål.

– Jag tycker jag spelat jävligt bra den senaste tiden. Det är skönt med utdelning och ett kvitto på att man gör något bra. Jag tycker jag tagit ytterligare kliv i mitt spel efter jul.

Har du fått ett litet genombrott den här säsongen?

– Ja lite så är det. Jag har blivit lite mer av en komplett spelare och det är det man jobbar på varje dag med att bli bättre.