Kovács: Kommer alltid starkare ur en motvind

Robin Kovács har öst in poäng efter att uppgifterna om en eventuell övergång kom ut. "Jag har haft motvind länge och jag växer som både hockeyspelare och person när det blåser kalla stormar mot en", säger stjärnan.

Robin Kovács gjorde ett mål och en assist mot Bern, och är inne i en bra poängform.

Robin Kovács gjorde ett mål och en assist mot Bern, och är inne i en bra poängform.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-19 22:40

Under landslagsuppehållet började rykten cirkulera om att Robin Kovács är klar för Örebro till nästa säsong.

Då har Kovács växlat upp, och har nu gjort fem poäng på de fyra matcherna efter uppgifterna om övergången kom, inräknat både SHL och CHL.

– Jag behöver fokusera på min hockey, sedan vad det skrivs och sägs är inget jag kan påverka. Det gäller att bevisa ute på isen. Det är där allt avgörs, äger Robin Kovács.

Håller du med om att du har tagit ett steg till?

– Det tycker jag väl. Det gäller att bevisa nu att det är här jag spelar, och det är här jag ska spela hela säsongen. Jag kommer hjälpa Luleå att vinna guld både i SHL och CHL, vad som händer sedan vet inte jag heller.

Har du något att bevisa för fansen? För att visa att du fortfarande är en spelare i Luleå Hockey.

– Det är väl lite både och. Jag har haft motvind länge och jag växer som både hockeyspelare och person när det blåser kalla stormar mot en. Jag tycker att det är positivt. Jag kommer alltid ut starkare ur en motvind. Det är en styrka som jag har, säger Kovács.

I tisdagsmatchen mot Bern gjorde Robin Kovács ett mål och en assist.

– Jag har spelat bra de senaste matcherna. Jag tar steg match för match. Säsongen är lång och jag kommer bidra med allt jag kan varje match.

Har du någonsin varit bättre i Luleå Hockey?

– Jag vet inte. Jag kommer upp på mina toppar när det väl gäller, och jag har mina motgångar. Det är då jag spelar som bäst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!