Krönika: Halt – här får ingen passera

När hesa Fredrik ljöd i slutet av den andra perioden mellan HV71 och Luleå Hockey började jag helt ologiskt nynna på Ebba Gröns ”Die Mauer”. Men det fanns logik i det för andra musikstycken började snurra i skallen.

Jesper Sandberg om Oscar Engsund.

Jesper Sandberg om Oscar Engsund.

Foto: Montage

Ishockey2019-12-05 21:33

Jösses. Vilken perfekt anlagd tackling Luleås Oscar Engsund stod för. HV71:s transatlant Anthony Camara.

Engsund smög upp mot rödlinjen och gjorde inte så mycket annat än att spänna kroppen. Camara kom i fart och var inte riktigt beredd att stöta på patrull.

Men det gjorde han. Camar stöp i backen likt Knasen när han träffat på Schassen.

Kvar stod Engsund. Blick stilla på isen och tittade ner på kadavret. HV-spelarna i båset alldeles bredvid ställde sig upp hastigt men lugnade ner sig ganska omgående eftersom det förstod att det var en helt perfekt utförd tackling. Inget annat.

Halt – här får ingen passera, kommer ingen förbi …

Det är som att Joakim Thåström sjöng låten dedikerat för just det ögonblicket.

Att Engsund fick en tvåa för charging är naturligtvis helt fel och bara barnsligt, men det kunde han gått ta, det är ju inte direkt en fara på taket när Luleå Hockey spelar boxplay.

Eller som när Håkan Hellström i låten ”Man måste dö några gånger innan man leva” sjunger om att köra rakt in i en bergvägg.

Sedan kan vi slå fast att om Luleå leder inför tredje perioden så vet man hur det kommer gå. Luleå kan döda matcher på ett perfekt sätt. Man kan gå och basta och räkna med tre poäng.

Anthony Camara lär inte nynna på ”Stop – in the name of love” i kväll, det är något som är säkert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!