Lagkaptenen tar sikte på semifinalen

Jenni Hiirikoski avslutade Luleås målskytte i segermatchen mot Linköping. Direkt efter matchen ligger hennes fokus på den kommande semifinalserien mot Brynäs.

Jenni Hiirikoski jublar efter hon satt Luleå Hockey/MSSK:s sista mål i segermatchen mot Linköping.

Jenni Hiirikoski jublar efter hon satt Luleå Hockey/MSSK:s sista mål i segermatchen mot Linköping.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2020-02-22 22:27

Luleå Hockey/MSSK imponerade inte lika mycket som man gjorde i den första kvartsfinalen mot Linköping. Efter två spelade perioder ledde hemmalaget bara med uddamålet och semifinalplatsen var långt ifrån klar.

– Jag var inte nöjd med våra två första perioder men det är bara segern som betyder något i dag. Vi ska vara nöjda med det men självklart finns det saker vi behöver göra bättre, säger lagkaptenen i Luleå Hockey/MSSK.

I semifinalen väntar Brynäs. Ett Brynäs som Luleå har vunnit tre av fyra matcher mot under grundserien. Men senast lagen möttes blev det en hemmaförlust för Luleå med 2–5.

– Alla fyra matcher mot Brynäs har varit tuffa, det är ett skickligt lag vi kommer möta och vi måste vara förberedda, säger Hiirikoski.

Vad blir nyckeln mot Brynäs?

– Så klart spelet i vår försvarszon. Vi måste göra alla småsaker lite bättre än i dag men också sätta dit pucken när vi har våra chanser, säger Hiirikoski.

Hon fortsätter:

– Det kommer bli en bra matchserie, det är två bra lag som möts så det kommer bli riktigt roligt, säger finländskan.

Brynäs har en stark offensiv med en forwardsbesättning på bland annatLara Stalder, Michela Cava, Katerina Mrazova och Denisa Krizova. Samtliga fyra har stått för en mängd poäng i grundserien.

Är det några speciella spelare i Brynäs som ni måste hålla koll på?

– Nä, jag tycker att vi har en mängd spelare som Brynäs måste håll koll på, säger Hiirikoski och fortsätter:

– Men de har ett riktigt bra lag och vi måste vara redo, säger Jenni Hiirikoski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!