Landslagskaptenen missar helgens hemmamatcher

Emma Nordin har missat de tre senaste matcherna. Hon förväntas inte finnas med när laget möter Leksand och Brynäs under helgen. "Det är lite svårt att säga om det är en eller två veckor, eller fram till jul", säger Mikael Forsberg.

Emma Nordin missar helgens två hemmamatcher mot Leksand och Brynäs.

Emma Nordin missar helgens två hemmamatcher mot Leksand och Brynäs.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-11-12 13:18

Landslagsuppehållet är över och Luleå Hockey/MSSK har återsamlats.

Till helgen spelar norrbottningarna två hemmamatcher mot jumbon Leksand och tabelltvåan Brynäs.

Även då pekar allt på att laget får klara sig utan nyckelspelaren Emma Nordin, som har missat de tre senaste matcherna, och inte fanns med under tisdagens individuella träning.

– Emma Nordin kommer nog inte vara tillbaka, i helgen heller. Hon får fortsatt vila. Sedan har vi lite frågetecken som jag inte kan gå in på just nu. Jag vet inte i dagsläget, säger tränare Mikael Forsberg.

När beräknar du att hon är tillbaka?

– Det är lite svårt att säga om det är en eller två veckor, eller fram till jul. Hon har ett program hon följer, och förhoppningsvis när hon kommer tillbaka är det en hundraprocentig Emma Nordin. Det är vi hoppas och önskar. Det finns inget annat hon själv vill.

Luleå Hockey har haft skadeproblem under inledningen av säsongen, och har sökt förstärkning på forwardssidan. 

– Vi har diskuterat lite löst med vissa spelare, men ingenting är i närheten av klart eller något sådant. Vi har några som är lite intresserade i alla fall. Vi får se om vi lyckas knyta an en forward eller inte, säger Forsberg.

När hoppas du ha en lösning klar?

– Det klart, hade vi haft ett riktigt bra alternativ så skulle vi gärna gjort klart ett i dag. Vi är inte oroliga, utan snarare att få träna med full trupp, träna riktigt bra träningar där alla är tillsammans och få jobba riktigt bra på grunderna. Det är väl mest det som har varit lidande när vi har haft borta mycket folk. 

Mikael Forsberg.
Mikael Forsberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!