Lassinantti övertygade i förlusten

Joel Lassinantti var Luleå Hockeys främste spelare i förlustmatchen mot Örebro. Här är några snabba reflektioner från Sportens Kent Vikström efter slutsignalen.

Luleå Hockeys Nils Lundkvist och Joel Lassinantti krigade för att hålla undan Örebro.

Luleå Hockeys Nils Lundkvist och Joel Lassinantti krigade för att hålla undan Örebro.

Foto: Pavel Koubek / TT

Ishockey2019-09-17 21:47

Luleå ryckte upp sig. I den första perioden hade Luleå Hockey inte många rätt och laget radade upp misstag efter misstag. Men laget kom tillbaka i den andra och korrigerade misstagen, tog över spelet för att avsluta med en hyfsad tredjeperiod där Örebro visade noll respekt och tog tre poäng.

Norrbottningarna skapade tillräckligt med chanser för att ta poäng. Kanske till och med vinna matchen. Men skärpan i avsluten saknades.

Han var absolut inte ensam syndabock. Men Fredrik Styrman hade en tuff dag på jobbet och är säkerligen inte nöjd med sin egen insats.

Vad som säkerligen skulle var ännu tyngre för Luleå än förlusten mot Örebro är en befarad skada på Filip Hållander. Luleåspelaren fick kliva av matchen efter att ha dundrat in i sargen med hjälp av en Örebrospelare.

Luleås tre bästa spelare

Joel Lassinantti storspelade i Luleåkassen och när hans medspelare stod för defensiva misstag i den första perioden höll han kvar laget i matchen. Insatsen kompenserade för den sargade backuppsättningen och Luleåmålvakten kan egentligen inte lastas för något av målen. Räddade 30 av 32 skott, trots att han stundtals blev utelämnad av sina lagkamrater.

Nyförvärvet Juhani Tyrväinen fortsätter att övertyga i Luleå Hockeys tröja. Rejäl i sin spelstil och nyttig framför kassen men också en skicklig tekare som gör stor nytta i spel i nyckelsekvenserna.

Isac brännström hade några riktigt bra aktioner, satte sig i bra lägen men lyckades inte få in pucken i mål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!