Förra säsongen gjorde Lasu Nilsson comeback i tränarbåset tillsammans med Robert Norberg. Något som blev ett lyft för Boden Hockey som bland annat vann seriesegern i Allettan Norra i Hockeyettan och tog laget till kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Inför kommande säsong väljer båda två att kliva av sina uppdrag. Petter Lasu Nilsson blir kvar i föreningen och nu väntar en ny utmaning för honom då han blir junioransvarig för Boden Hockey.

"Från och med Augusti så kommer jag att fortsätta jobba med hockeyn men i en lite annan roll än jag tidigare haft. Jag har nämligen fått förfrågan om att utveckla spelare på juniorsidan i Boden hockey. Dels genom att jag skall instruera de elever som går eller skall börja på Björknäsgymnasiets hockeygymnasium och dels vara junioransvarig i Boden Hockeys juniorverksamhet", skriver Petter Lasu Nilsson på klubbens webbsajt.

Han fortsätter:

"Som junioransvarig skall jag ha ett övergripande ansvar i att försöka utbilda juniorer till att ta nästa steg i sina karriärer. Men jag har också fått igenom mitt krav att även kunna coacha coacherna i våran juniorverksamhet. Jag vet hur det känns att sitta i en buss på väg hem från en bortamatch och känna sig ganska ensam, att då ha någon att prata med och kunna bolla idéer med kan vara riktigt skönt och väldigt utvecklande".

Bodens J20-lag kommer att tränas av Mikael Drugge, som under många år utbildat spelare i Luleå Hockeys organisation. Till sin hjälp kommer han att ha 23-årige Jesper Nilsson som förra säsongen tränade J18-laget.

"Drugge har under många år utbildat spelare i Luleå Hockeys organisation och är inte bara en duktig ishockeytränare utan även en väldigt skön kille som jag garanterar kommer sprida glädje runt laget. Det största kännetecknet om Drugge är att han ställer stora krav på sina spelare men också är oerhört rättvis".

J18 får nya tränare i Jonas Hedberg och Simon Strömberg.