Joel Lassinantti har varit en av Luleås bästa spelare under säsongen men upplevde ett tufft slutspel. I den första matchen mot Malmö byttes han ut då Luleå förlorade med 1–6.

I den andra matchen byttes han ut igen när Luleå slogs ut efter 4–5 mot Malmö.

– Jättesurt och det var inget vi räknade med inför säsongen. Vi hade mer att ge. Vi kommer ut jättestarkt och tar tag i taktpinnen där vi har lägen att göra mål. De får två lägen, är ruskigt effektiva och sätter dem, säger Lassinantti.

Artikelbild

Han fick två skott på sig under den första perioden och släppte in båda. När Nils Andersson satte 3–3 byttes andremålvakten Filip Gustavsson in.

– Vi jobbar oss in och fortsätter att köra. Sedan kommer ett till skitmål och jag måste ju rädda en puck för att kunna vinna.

Hur gick tankarna när du byttes ut?

– Nej, det känns som att man svikit laget på något sätt. Jag tycker det var en underbar grupp och att det skulle ta slut så här...man ville som att det skulle blir mer, säger med tårar i ögonen.

Artikelbild

Han ersattes av Filip Gustavsson som fick spela halva matchen när Luleå slogs ut.

– Det är inte så mycket tankar just nu och är mest bitterhet. Jag är lite småsur och det är ingenting man tänker. Jag tyckte det gick bra att komma in och laget hjälpte mig bra. Tränarna sa bara att jag skulle göra mig redo och gå in, säger Gustavsson.

Han tvingades släppa in Fredrik Händemarks solomål när Luleå hade en man mer och även Robin Alvarez skott med 37 sekunder kvar.

– Första målet följer jag med bra på men sänker inte min stöthandske och pucken går under. Lite smartare av mig så hade jag tagit den. På andra försvinner pucken lätt mot svarta byxor och det ser nog lättare ut att ta än vad de gör.

Hur var säsongen överlag för dig?

– Jag tycker jag gjort en bra säsong och visat att jag kan hålla en bra nivå. Det har inte varit några plattmatcher. Så jag får ta det därifrån, jobba på några detaljer så ska jag ta förstaplatsen nästa år.