Luleå avgjorde sent: "Han vet att jag är där"

Isac Brännström hittade rätt när Luleå Hockey vann mot Leksand. Det var hans första den här säsongen. "Har suttit i huvudet".

Isac Brännström kramas om efter hans första SHL-mål i Luleåtröjan. Luleå Hockey vann också torsdagens match mot Leksand med 4-3.

Ishockey2019-10-17 21:32

Luleå Hockey med tre förluster på de fem senaste matcherna tog mot Leksand med fem raka förluster hemma i Coop Norrbotten Arena.

Inledningen på matchen blev ganska så tam från bägge lagen och trots ett lågt tempo så hade man ganska svårt att få till ett bra passningsspel.

Efter dryga åtta minuter spelat så drabbades Luleå Hockey av matchens första utvisning. Trots det så var det hemmalaget som tog ledningen i matchen när Juhani Tyrväinen går till anfall tillsammans med Jonas Berglund. Tyrväinen väntar till exakt rätt läge innan han passar Berglund som i sin tur skjuter in 1–0.

Med dryga fyra minuter kvar av perioden kom kvitteringen efter en lång passning av Jonas Ahnelöv så kunde Marek Hrivík kvittera ensam med Joel Lassinantti.

I andra perioden så fortsatte lagen att hålla det märkvärdigt låga tempot, men trots det så kom det två mål på mindre än en minut.

Först var det Einar Emanuelsson som pricksköt in 2–1 i det högra krysset och 57 sekunder senare så tog Leksands Valkvae-Olsen vara på en retur och så var det kvitterat.

Trots den kvitteringen så skulle Luleå återta ledningen igen och nu var Isac Brännström som via sitt första SHL-mål i Luleåtröjan gjorde 3–2.

– Skönt det har nog suttit lite i huvudet, men nu får vi hoppas att det släpper, säger Brännström till Cmore.

I den perioden så var det mycket Luleå Hockey, men skärpan var inte den bästa. Det övertaget bryts då Oscar Engsund visas ut trots övertaget i antal spelare så kom Leksand aldrig till någon direkt farlighet under utvisningen.

Strax efter den utvisningen fick Luleå Hockey chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, men det blev ett ganska så uddlöst powerplay.

Leksand kvitterade cirka 30 sekunder efter att man hade blivit fulltaliga och det var backjätten Jonas Ahnelöv som styrde in 3–3.

Med dryga tre minuter kvar så bjuder Noel Gunler på matchens delikatess. Han får pucken mitt i slottet, men istället för att skjuta hittar han Petter Emanuelsson vid ena stolpen med helt öppet mål.

4–3 var ett faktum.

– Han vet att jag är där och det var en grym passning, säger segerskytten Petter Emanuelsson.

Matchfakta

Luleå Hockey–Leksand 4–3

Målen:1–0 (09:41) Jonas Berglund (Juhani Tyrväinen), 1–1 (15:54) Marek Hrivik (Ahnelöv), 2–1 (22:58) Einar Emanuelsson (Jesper Sellgren, Juhani Tyrväinen), 2–2 (23:55) Thomas Valkvae-Olsen (Ritola, Berg), 3–2 (33:38) Isac Brännström (Arttu Ilomäki), 3–3 (51:24) Jonas Ahnelöv (Ritola, Zackrisson), 4–3 (56:36) Petter Emanuelsson (Noel Gunler, Jack Connolly).