21-22 september byter Luleå Hockey/MSSK hemmahall.

Mötena med SDE Hockey kommer att spelas i Vilhelmina i Västerbotten.

– Det finns en stark damhockeytradition i Vilhelmina och i inlandet i stort, så att kunna lägga två SDHL-matcher där känns helt rätt. Förhoppningsvis bidrar dessa matcher till att ytterligare öka det allmänna hockeyintresset i regionen och att ännu flera tjejer blir intresserade av att prova på att spela hockey, säger tränaren Fredrik Glader till lagets hemsida.

Laget har tidigare spelat på andra orter i Norrbotten såsom Malmberget, Kiruna, Boden och Piteå. Nu tar man sig utanför länets gränser.

Matcherna kommer att spelas i Sagahallen som nyligen har fått ny sarg och renoverade omklädningsrum.

– Vi ser fram emot att hälsa de regerande svenska mästarna Luleå Hockey/MSSK välkomna till Vilhelmina för två härliga SDHL-matcher i slutet på september. Det kommer att bli en fantastisk hockeyhelg som kommer vara extra inspirerande för alla våra hockeyspelande tjejer och killar i regionen, säger Kenna Lindström i Vilhelmina IK.

Som kuriosa kan nämnas att Fredrik Glader själv spelade i Vilhelmina som spelare. 2011/2012 gjorde han comeback efter flera års uppehåll och avslutade karriären med 8 matcher för klubben i division 3.

Även förbundskaptenen Ylva Martinsen har ett förflutet i Vilhelmina och var stjärna i laget när man tog SM-medaljer under 90-talet.