Niklas Olausson sträcker armarna i skyn, glider mot hemmastå och skriker ut sin glädje och lättnad.

Efter fem poänglösa matcher gjorde kaptenen sin första för säsongen när han iskallt sköt in en retur från Frölundas målvakt Johan Gustafsson efter 13 minuter.

Göteborgarna fick två mål bortdömda i den första perioden, det första på grund av spelare i målgården som störde Joel Lassinantti och det andra för att målburen flyttades.

Istället var det Luleå som fick en perfekt start på aftonen med Olaussons fullträff.

Men i den andra perioden vände det.

Austin Farley har tidigt ett friläge mot Gustafsson, men lyckades inte överlista honom. Frölunda tog över kommandot och tillbringade mer och mer tid i Luleås zon. Det slutade till sist med ett ledningsmål för gästerna genom Gustav Lindström.

Luleå var nära en kvittering flera gånger. Emil Larsson väntade ut Gustafsson och skulle lägga in pucken, men Frölundamålvakten stod för en imponerande räddning med skridskon. Några minuter senare hade Jack Connolly ett friläge som smet precis utanför stolpen.

Med fem minuter kvar fick hemmalaget jubla.

Austin Farley, som hade skapat några vassa chanser innan, fångade upp en retur och gjorde 2–2 i numerärt överläge.

Glädjen blev dock kortvarig för Luleå då Frölunda återtog ledningen bara 55 sekunder efter Luleås kvittering. Återigen var Pathrik Westerholm framme. Den här gången väntade han ut Lassinantti och avslutade med backhand.

Luleå vann skotten med 38–21.

Publiksiffran räknades till 4 502.