Med knappt två minuter kvar av torsdagens match mellan Luleå Hockey och Timrå IK blev Timrås målvakt Niklas Svedberg utvisad två minuter för roughing. Luleås lagkapten Niklas Olausson fick pucken i ena cirkeln – och sköt.

Pucken gick in bakom Svedberg och betydde 2–0.

Det blev också slutresultat.

Artikelbild

| Niklas Olausson.

Luleå vann därmed sin tredje raka träningsmatch, efter att ha vunnit de två sista matcherna nere i Schweiz.

– Vi hade bra koll på matchen hela vägen, tycker jag. Vi borde göra lite fler mål, man ska hitta något. Vi har mycket lägen och borde göra nåt mer. Men det känns som att vi var bättre hela matchen. De har något friläge där (Niklas) Rubin kommer upp stort och sedan skapar de några halvchanser. Men så är det alltid, säger målskytten Niklas Olausson.

Han fortsätter:

– Det här var ett steg till på rätt väg, jämfört med Schweiz-resan. Vi kan, ska och måste bli bättre. Men vi är jobbiga att möta och släpper till lite skott. Vad hade Timrå i dag? 13 eller 14 skott. Det ser bra ut.

Vad kan bli bättre, enligt dig?

– Vi ska döda matchen tidigare. Vi kan trycka dit pucken mer. Vi har nån i underkant av ribban och frilägen. Men samtidigt kommer det vara såhär i serien med ibland. Då gäller det att vi släpper till chanser bakåt och det gjorde vi idag.

Niklas Olausson berömde både Timrå och deras målvakt Niklas Svedberg efter matchen.

– Det är inget dåligt lag på något sätt. De kommer ta mycket poäng i serien, säger Olausson.

Men du överlistade ändå Svedberg. Berätta om ditt mål.

– Hur gick den in? Sitter Satt den i krysset? Jag siktade på krysset, så vi säger att den satt i krysset. Nä, men jag sa till Robin (Kovacs) innan vårt sista powerplay att han skymmer i bortre och kommer över. Jag såg det när jag sköt i ett tidigare powerplay. Jag tänkte testa nu och då gick den in. Det var kul.

Niklas Rubin som höll nollan mot Timrå var nöjd efter Luleås 2–0-seger.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Vi är det betydligt bättre laget ute på banan. Vi spelade bra som ett lag och släppte inte till några större farligheter, säger Rubin.

Vad säger du om din egen match?

– Jag börjar komma in i det mer och mer. Jag känner mig trygg i mitt spel och i mig själv. Det är kul, det känns som att vi är på rätt väg.

Vad betyder dig för dig att få hålla nollan inför SHL-starten?

– Självklart är det bra för självförtroendet.