På de tre sista matcherna, Linköping (b) 1–2, Färjestad (h) 3–0 och Djurgården (b) 2–1 har Joel Lassinantti bjudit på storspel och med en räddningsprocent på 96.2% har han sett till att ge laget en riktigt stor chans att vinna matcherna.

– Jo det har väl gått ganska bra även om jag helst hade räddat varje skott, men samtidigt så handlar det givetvis också om att vi som lag har spelat rätt. Vi har skött de små detaljerna på ett bra sätt, säger Lassinantti.

Vilka är de små detaljerna?

– Det vanliga klyschorna om att vara i skottlinjen, täcka skott och lite om hur vi spelar oss ut ur zon samt lite till, skrattar Lassinantti.

Under torsdagskvällen möter Luleå Hockey Frölunda i hemmahallen och Lassinantti varnar för göteborgarna.

– De är ett väldigt skickligt lag offensivt sett. Det går fort när de anfaller så det gäller att vi är aktiva i egen zon.

Frölundas tränare Roger Rönnberg säger till GT (Göteborgstidningen) att laget kanske saknar hela sin förstakedja med Ryan Lasch, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson.

– Det tror jag inte kommer vara verklighet. Även om de skulle sakna förstakedjan så är det inget vi fäster något fokus vid – fast jag tror nog alla tre spelar ikväll, säger Luleå Hockeys tränare Thomas "Bulan" Berglund.

Ni har två raka segrar – varför?

– Vi har gjort rätt saker på isen och hjälpt Joel (Lassinantti) på ett bra sätt, säger Berglund och fortsätter:

– Det är viktigt att släppa in lite mål för om du släpper in tre mål i en match så blir det tufft att vinna just den matchen.

Under förmiddagsvärmningen på torsdagen timmar innan matchen mot Frölunda så såg det ut som om att Luleå ställer upp med samma lag som mot Djurgården senast.

Det vill säga:

Målvakter

Joel Lassinantti

(Niklas Rubin)

Backar

Jesper Sellgren - Daniel Sondell

Joonas Jalvanti - Nils Lundkvist

Oscar Engsund - Pontus Själin

Fredrik Styrman

Forwards

Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson

Emil Larsson - Niklas Olausson - Einar Emanuelsson

Robin Kovács - Johan Forsberg - Johan Harju

Carl Mattsson - Jonas Berglund - Karl Fabricius

David Lindquist

Men vi återkommer med den definitiva laguppställningen strax efter klockan 17:00 under torsdagseftermiddagen.