Man kände inte igen LHF/MSSK i den första perioden av premiären. Spelet var otajmat och slarvigt och hade det inte varit för briljanta målisen Sara Grahbn hade man varit riktigt illa ute redan efter en period.

– Det var inte så mycket att hänga i julgranen, förutom att vi gör tre mål och inte släpper in något. Men det är ingen bra hockeymatch alls. Vi är ruskigt illa ute i första perioden och det är Sara Grahn som ändå ger oss chansen att vinna, menar Fredrik Glader och fortsätter:

– Det är inte långt från 50-60 procent. Kanske var spelarna lite tagna av stundens allvar.

Artikelbild

| Fredrik Glader.

Efter att Rebecca Stenberg gjort 1–0 på ett friläge i den andra perioden tycktes det som att det lättade en del tryck från bortalagets axlar. Man började känna igen det lag som blev mästare i våras.

– Det var mycket spända händer och man slutade kommunicera. Vi försökte gjuta mod i dem i första pausen. Det blev lite bättre, men det är långt ifrån fulländat. Någonstans hittar vi ett sätt att vinna och det är jag glad för.

Fredrik Glader hyllar dock med rätta en spelare; målvakten Sara Grahn.

– Hade jag fått ge plus hade det varit mer än max. Hon vinner matchen fullständigt för oss. Jag är glad att hon får en sån fantastisk debut.

Står hon imorgon mot AIK?

– Definitivt. Hon står i morgon.