Det blev en ryckig inledning av matchen mellan Luleå Hockey och Örebro. Publiken bjöds inte direkt på något finlir under matchens inledande minuter, men chanser fanns det gott om. Halvvägs in genom perioden kom också målet, då var det gästande Örebro som slog till först. Kalle Olsson lyckades på något sätt hacka in en puck som studsade lurigt förbi Lassinanttis benskydd och in i mål. Luleå skulle dock komma tillbaka. Med bara en och en halv minut kvar av perioden fick Niklas Olausson pucken i en snabb omställning och hittade en lucka på Stefan Steen i Örebromålet för att kvittera till 1–1.

I andra perioden fick Örebro en kalasöppning, Nick Ebert klev in med pucken över blå och hammrade in ett slagskott i bortre krysset efter två och en halv minut. Luleå fick återigen jaga en kvittering. Johan Harju kom nära med en styrning i ribban och Mattias Guter var inte heller han långt borta efter en smörpassning av Niklas Olausson. Slutligen kom kvitteringen i powerplay. Olausson bjöd på ett riktigt tjusigt skottpass som en fristående Robin Kovacs kunde styra in i mål och återigen gick vi till periodpaus med en oavgjord ställning.

I tredje perioden fick Luleå en tidig utvisning emot sig, men Örebro skapade i stort sett ingenting i det efterföljande powerplayspelet. Istället var det Luleå som tog ledningen för första gången i matchen. Johan Harju bröt in framför kassen och Stefan Steen i Örebromålet hann helt enkelt inte med. 3–2 Luleå kom efter sex spelade minuter. Örebro pressade högt för att försöka skapa lägen, men det blev mycket skott utifrån när man mötte ett samlat Luleåförsvar. Med fem och en halv minut kvar av perioden fick Örebro ännu en chans i powerplay. Men slarv i egen zon ledde till att Luleå istället kunde utöka till 4–2. Jack Connolly höll sig framme och klappade in målet mellan benen på Örebromålvakten. Några mer mål blev det inte i matchen och Luleå vann med 4–2.

I och med segern återtog också Luleå Hockey serieledningen i SHL då Frölunda föll i förlängning mot Brynäs. Luleå har nu ett poäng ned till Frölunda, som dock har en match mer spelad än Luleå och två poäng ned till Växjö, som innehar tredjeplatsen.