Luleå Hockey vidare i CHL – efter ny seger

Efter en ny seger är Luleå Hockey vidare till kvartsfinal av CHL. Under tisdagens returmöte mot schweiziska Bern kunde en förlust räcka för att ta sig till nästa omgång.

Luleå Hockey är vidare till kvartsfinal i CHL efter en ny seger.

Ishockey2019-11-19 20:12

Inför tisdagsmatchen mot Bern hade Luleå Hockey en 3–0-ledning att spela på efter förra veckans seger i Schweiz.

Det var därför ett hungrigt Bern som äntrade isen i tisdagsmatchen.

När matchen var fem minuter gammal lyckades Bern reducera dubbelmötet till 1–3, efter en slarvig inledning av Luleå Hockey.

Bortalagets Andrew Ebbett kunde ställa om i spel i numerärt underläge och skicka in pucken högt bakom Joel Lassinantti.

Först då vaknade Luleå Hockey, som sedan hade bra kontroll över resten av matchen.

Robin Kovács och Arttu Ilomäki gjorde varsitt mål inom en fyra minuters period och ledningen var Luleås.

Innan den första perioden var över kunde Yanik Burren utjämna returmötet till 2–2, när han skickade in en puck mot mål med mycket trafik framför Lassinantti. Det gjorde att Luleå hade en 5–2-ledning totalt att spela på inför de två avslutande perioderna.

I andra perioden kunde Luleå få bra kontroll på matchen, och satte målvakt Pascal Caminada under tuffa prov.

I mitten av den andra akten gjorde Arttu Ilomäki sitt andra mål för aftonen, när Luleå fick chansen att spela i fem mot fyra.

Då skickade Robin Kovács in en puck på mål, där den finländske centern kunde raka in returen.

Då var Bern tvungna att göra fem mål för att slå ut norrbottningarna.

Stor segerorganisatör var Ilomäki, som i tredje perioden fullbordade sitt hat-trick, när han gjorde sitt andra powerplay-mål för aftonen till 4–2. Då återstod knappt fem minuter att spela av matchen.

Finländarens mål blev matchens sista och Luleå vann matchen med 4–2 och totalt med 7–2.

Därmed är norrbottningarna vidare till kvartsfinal av CHL.

Vilka Luleå får möta i kvartsfinal avgörs under tisdagskvällen, när Lausanne och Pilsen spelar returen.

Efter det första mötet leder Lausanne med 2–1.