På fredag sparkar SDHL igång.

Regerande svenska mästaren Luleå Hockey/MSSK inleder med hemmamatch mot Modo.

Sedan Luleå Hockey tog in Munksund/Skuthamn under sina vingar har föreningen vunnit tre guld på fyra år.

Artikelbild

I år har flera andra lag i ligan rustat med starka nyförvärv – men LHF/MSSK ses fortfarande som favorit i serien.

På måndagens upptaktsträff fick samtliga tränare lämna sina guldtips och då fick Luleå flest röster tillsammans med HV71 (tre vardera). Utöver att Fredrik Glader tippade sitt eget lag valde även AIK:s Jared Cipparone och Leksands Lars Stenmark att göra det.

HV71 fick sina röster från SDE:s Shane Warschaw och Göteborgs Oscar Annell. Dessutom trodde HV-tränaren Lucas Frey på sitt eget lag

– Det är många som ser otroligt starka ut. HV, Brynäs, Linköping, Djurgården ... det är många lag som slåss om det, sade Luleåtränaren Fredrik Glader på upptaktsträffen.

– Det är många lag som har stärkt upp och många klubbar som satsar och går i rätt riktning och ger stöd till sina spelare. Jag tror ligan kommer bli otroligt bra i år.

Med på upptaktsträffen var också lagkaptenen Jenni Hiirikoski. I fjol satte hon nytt personligt poängrekord med 19 mål och 44 assist i grundserien. Finländskan berättade att hon aldrig känner sig färdig som ishockeyspelare och att hon även den här försäsongen har haft gymmet som sitt andra hem. På frågan om hon lagt ännu fler timmar i gymmet kom en oväntad passning.

– Nej, men han skulle behöva göra det, sade Hiirikoski och pekade på tränaren Fredrik Glader.

Luleåbacken tror också på en jämn serie i år.

– Det är nio andra lag som alla kan utmana oss, sade Hiirikoski.