Under fredagen blev det officiellt att Jack Connolly skrivit på ett ettårskontrakt med Luleå.

– En väldigt klok spelare. Han har många ingredienser i sitt spel. Skridskoåkningen, en bra tekare... Egentligen har han de ingredienser som vi har sökt. När vi fick möjligheterna att göra den är sajningen så tvekade vi aldrig. Vi tittade på att stärka upp offensiven med en offensiv center och det här kändes naturligt för oss, säger Luleå Hockeys general manager Stefan "Skuggan" Nilsson.

Det är också klart att talangen Isac Lundeström förlänger sitt kontrakt med en säsong.

– Det är viktigt för oss att vi får fortsätta utveckla killar som har Norrbottensanknytning och som har gått igenom vårt hockeygymnasium. Vi är glada för att vi får ha Isac ytterligare ett år innan förmodligen ska dra iväg (till Nordamerika). Vi vill fortsätta utveckla honom, han kommer förmodligen vara ett ansikte utåt för oss tillsammans med andra unga killar, säger "Skuggan".

Han fortsätter:

– Vi har pratat med Isac om nästa säsong. Vi vill utveckla hans offensiv och att han ska bli ännu mer producerande. Nånstans gäller det att hitta en bra balans där han är trygg i defensiven, men att kunna hitta vägar och bli effektivare framåt. Men han är så smart och skicklig. Jag är säker på att det kommer gå bra.

Luleå Hockey ska nu presentera en back och värva ytterligare en forward.

– Jag tycker överlag att lagets känns mycket starkare. Vi har inte presenterat vår backsida riktigt än. Men känslan är att den kommer bli riktigt bra. På målvaktssidan tror jag stenhårt på Rubin och "Lassi", jag hoppas den ska bli minst lika bra som den vi har haft. Backsidan känns starkare när vi väl fått presentera allt där. Forwardssidan som vi är inne på nu känns också ett står vassare. Tanken är att vi ska hitt en offensiv kraft där. Sen får vi återkomma till exakt vem det blir. Men när allt är klart, får vi en väldigt stark forwardssida.

Du säger att ni ska ha in en forward men bara presentera en back. Betyder det att ni har någon klar?

– Det kan vara så.

Väntar ni på en första maj-deadline där?

– (Skratt) Det var samma med Jack Connolly. Vi har varit klara en liten tid. Men det finns alltid lite orsaker till att man väntar. Det behöver inte vara så mycket kring speciella datum eller så. Det finns lite anledningar till att man väntar.

Sporten avslöjade redan i december att Luleå jagar den meriterade stjärnan och OS-spelaren Erik Gustafsson.