I slutet på fredagens match mot SDE fick Ebba Berglund en klubba i ansiktet. Luleåbacken har sedan tidigare stora problem med sin käke som hoppat ur led närmare 70 gånger. Så även denna gång.

Lagkompisen Ronja Savolainen hjälpte till och drog tillbaka den på bänken och Berglund spelade vidare, men efter matchen var smärtan så hög att hon tvingades åka till sjukhuset.

– Det gjorde extra ont i går, jag kände direkt att något var fel när den drogs tillbaka. Det var frustrerande, säger Berglund som ska undersökas vidare:

– Läkaren tror att en disk eller ett ligament har hamnat i kläm när den drogs tillbaka. Samtidigt kunde man inte utesluta att det kan vara en fraktur i käkbenet så jag ska göra en CT-röntgen förhoppningsvis i morgon.

Det innebär att hon missar lördagens returmatch mot SDE.

– Skulle det vara en fraktur och man får en till smäll så är det risk att det går sönder ordentligt, att nerver tar stryk och det blir permanenta skador. Man kan tappa känsel och motorik, ungefär som när man får en stroke på ena sidan. Jag tror inte att det är det, men det är för att vara säker.

Det är andra gången den här säsongen som det händer.

– Jag är så pass van. Nu när man är ny i laget är det ovant för alla andra. Jag tycker det är jobbigt för att alla vill kolla hur det är med mig, men jag vill inte att fokus ska flyttas från matchen, säger hon och fortsätter:

– Det gäller att hitta någon som kan dra tillbaka den. Nu kunde "Ronny" få tillbaka den, men när man väl vet hur man ska göra är det lättare att sätta kraft i det och göra det ordentligt. Jag fattar att det är läskigt för den som ska dra tillbaka den, det är inte bara att dra.

Berglund har testat fler olika sätt för att det inte ska hända igen, men hittills har inget fungerat.

– Jag har haft krokar på tänderna, gummiband och haft något tandskydd, men det har inte hjälpt. Det ska finnas någon i Luleå som är jättebra på utrustning och jag tänker kolla med honom om det finns något jag kan göra med hjälmen som underlättar. Det är absolut värt att testa.