Efter den komfortabla vinsten med 8–2 i Göteborg bar det nästan direkt av till Jönköping och sista matchen på bortaturnén för damerna i Luleå Hockey. Tränaren Fredrik Glader gav efter matchen sina spelare 45 minuter på sig att göra sig klara för den femton mil långa bussresan österut.

För redan klockan 12.00 i morgon är det nedsläpp mot förra årets nemesis HV71 i Kinnarps Arena. Laget som slog ut LHF/MSSK i semifinalen i förra årets slutspel.

– Det är skönt att komma iväg snabbt. Det handlar om att ladda om direkt för lite frukosthockey, skrattar han efter 8–2 mot nykomlingarna Göteborg.

Senast man besökte Göteborg vann man med hela 9–0, men gårdagens seriefinal mot Linköping kostade kraft.

– Jag tycker ändå Göteborg är bättre nu än när vi mötte dem senast. Det var en jäkla urladdning mot Linköping i går. Vi hade ettfruktansvärt fokus på den matchen. I dag ser vi att vi är fysiskt överlägsna, men det är det mentala också. Jag tycker ändå vi gör det med bravur sett över hela matchen.

– Nu gäller det ladda om och få i oss energi. Att äta, dricka och sova ordentligt. I morgon ska vi vara på tårna för det kommer att bli en tuffare match då.

En spelare som verkligen imponerat i matcherna mot Linköping och Göteborg är backen Ronja Savolainen. Fredrik Glader håller med om att hon har tagit stora kliv framåt den sista tiden.

– Absolut. Hon är en back som är fruktansvärt tekniskt skicklig. När hon varierar sitt spel genom att utmana, bära puck och göra det enkelt för sig, då tar hon ett kliv till.

– Hon börjar hitta en jämnare nivå i sitt spel. Man får inte glömma bort att hon är ung. Hon är född 1997 och är nyss fyllda 20. Men hon är en toppback.