Luleåstjärnan: "Armen är bara skinn och ben"

Luleå Hockeys landslagsforward har missat hela säsongsinledningen. I veckan hoppas Emil Larsson få klartecken för nästa fas i rehabiliteringen.

Emil Larsson, Luleå Hockey.

Emil Larsson, Luleå Hockey.

Foto: Simon Jakobsson

Ishockey2019-10-08 19:00

Sedan Emil Larsson opererade sin vänstra arm i augusti har han saknats i Luleå Hockeys laguppställning.

Men nu börjar 26-åringen se ljuset i skadetunneln. I samband med Luleås bortamöte med Frölunda på lördag följer Larsson med laget till Göteborg.

– Jag ska besöka stället där jag opererade mig och förhoppningsvis tar fram ett mindre skydd till armen, säger Emil Larsson som sedan operationen haft ett ordentligt skydd som har hindrat honom från att kunna vrida eller vinkla vänsterarmen.

– Jag varit väldigt låst och inte kunnat använda vänsterhanden överhuvudtaget.

Det var först för drygt en och en halv vecka sedan han började träna upp handen lite lätt. Sedan dess sitter han fem gånger om dagen och klämmer på en färgglad grön modellera.

– Jag har en del tid kvar innan styrkan är tillbaka, säger Emil Larsson och fortsätter:

– Vänsterarmen är bara skinn och ben just nu. Men efter besöket i Göteborg hoppas jag kunna börja jobba igång handen och armen lite bättre.

Emil Larsson berättar att han är i rehabiliteringsfas två av fyra. Om allt går enligt planerat ska han kunna vara tillbaka i lagträning med närkamper i samband med landslagsuppehållet mellan 3–13 november.

– Det är någon vecka kvar, men det börjar närma sig, säger 26-åringen som har kunnat åka skridskor på egen hand under rehabiliteringen.

Han beskriver frånvaroperioden som jobbig mentalt.

– Speciellt de första fyra–fem veckorna var riktigt tunga. Jag hade slitit hela sommaren för att kliva in och jag kände mig i ruggigt bra form, säger han.

– Sedan blev det pang tjong – tre månader borta. Det kändes jobbigt psykiskt.

Han fortsätter:

– Jag har inte mått dåligt på det sättet. Det är mest att det har varit så himla tråkigt att vara utanför, säger Larsson.

– Man saknar den där dagliga kontakten med sin lagkamrater även om man träffas i omklädningsrummet. Jag vill ju vara med ute på isen också och uppleva intensiteten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!