Det var Emma Nordin som inledde målskyttet i storsegern mot Göteborg när hon höll sig framme på en lös puck i röran framför mål.

I andra perioden blev det ytterligare två fullträffar för 26-åringen från Örnsköldsvik.

4–0 kom i numerärt överläge efter en sargretur som Nordin pangade in i så gott som öppen kasse.

6–1 kom också i powerplay och var ett solomål där hon själv tog in pucken i anfallszon, avancerade mot motståndarkassen, och vallade in pucken via en motståndare med en backhand.

Dessutom noterades hon för en assist på Kristin Anderssons mål som var en stolpretur på Nordins skott.

– Det var en bra match om man ser till statistikperspektivet, men annars var det ingen höjdarmatch. Varken från min sida eller lagets, säger hon efter storsegern.

Med dagens facit är målskörden den här säsongen hittills uppe i 23 baljor på 24 matcher. Ett imponerande facit.

Tillsammans med Johanna Fällman och Rebecca Stenberg blir hon LHF/MSSK:s bidrag i den svenska damhockeytruppen i OS i Sydkorea.

– Man känner en fantastisk stolthet, ödmjukhet och tacksamhet att man får chansen att kriga för de svenska färgerna i det största som vi kan komma till inom damhockeyvärlden

Trots att hon bara är 26 år gammal blir det Emma Nordins tredje OS. Hon var även med 2010 i Vancouver och 2014 i Sotji.

– Ett OS är fantastiskt på så många sätt. Det är fullt pådrag hela tiden. Det är som en stor fest, men man får påminna sig själv om att man är där för att spela hockey.

Efter OS i Sotji drabbades Emma Nordin av en besvärlig skada som höll henne borta från spel länge.

– Jag var borta från februari till slutet av oktober. Jag gillar inte att ses som en egoist, men i det fallet måste jag säga att jag är stolt över hur jag tog mig igenom det. Målet var att spela en final med det här laget och även komma tillbaka och ta en OS-plats och känna sig stark och trygg.

Vid hennes tidigare OS fick Damkronorna bägge gångerna chans att spela om bronset. Men där blev det förlust och istället två försmädliga fjärdeplatser.

– Vi är i en grupp med fyra lag där två går vidare. Vi måste ta en match i taget och försöka ta oss vidare. Det är ingen hemlighet att man åker till en turnering för att vinna och att få vara med om att skriva historia. Sen får vi se hur långt det räcker.

Leif Boork ville att du skulle skjuta mer. I dag blir det tre mål och en assist.

– Jag försöker jobba på det, men jag gillar även att ge andra lägen. I dag hade jag lite tur med mig, säger Emma Nordin.