Senast Luleå/MSSK spelade mot Göteborg HC blev segersiffrorna 11–0. Under fredagen blev det nästan lika stora siffror då Luleå fullkomligt exploderade efter första perioden.

Det började däremot så pass väl för hemmalaget att de drygt 350 åskådarna nog trodde att det skulle bli storsiffror redan under de första tjugo. Efter ett par rejäla chanser fick Luleå spela powerplay efter två minuter. Då visade dagens förstaformation upp ett fint powerplayspel och Ronja Savolainen luftade sin kanon. Pang! 1–0.

I övrigt var det en rejäl hemmapress utan de där riktigt farliga lägena. Istället var det Göteborg som fick periodens näst bästa chans i ett friläge men Maria Omberg psykade ut sin motståndare som missade mål.

Lika många halvlägen som det var i första perioden, lika många mål blev det i andra akten. Efter 5.45 i mellandrabbningen kom nästa powerplaymål och exakt tre minuter senare så stod det helt plötsligt 5–0 på tavlan och Ronja Savolainen hade precis gjort hattrick. Pang, chow, kaboow och boom, sa det i måltutan när det explodera från hemmalagets klubbor.

Dags för total överkörning var känslan men då ryckte Göteborgarna till, tog sig upp i periodens första anfall och reducerade.

Den glädjen skulle bli en gång till för bortalaget i andra men det efter att de rödklädda fortsatt att dominera i powerplay och drygat ut ytterligare.

Långtidsskadade Michelle Karvinen såg inte ut att ha varit skadad. Hon både passade och sköt in poäng efter poäng samtidigt som Emma Nordin gjorde sin 200:e poäng för klubben.

Med ställningen 7–2 inför tredje blev det inte mer spännande resten av matchen. De regerande mästarna fortsatte att mala ner motståndet och efter ytterliggare fyra - mer eller mindre snygga mål – slutade tillställningen 11–2.

Nu fortsätter Luleå/MSSK att jaga Modo som har fem mer spelade matcher och sex poäng upp.