Måltorkan spräckt: "Har nästan skämts"

Luleå Hockeys defensiva back Fredrik Styrman hade inte gjort något SHL-mål för Luleå Hockey någonsin. Men under torsdagskvällen kom det förlösande målet.

Fredrik Styrman fick äntligen sätta sitt första mål i Luleå Hockey-tröjan.

Fredrik Styrman fick äntligen sätta sitt första mål i Luleå Hockey-tröjan.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-09-19 22:18

Målet betydde viktig reducering till 1–2 i den andra perioden. Och det var en rejäl pärla från Styrman som laddade för direktskott några meter in i offensiv zon.

Hans första tävlingsmål under sina sammanlagt fyra säsonger i Luleå Hockey, SHL och CHL inräknat.

– Det var på tiden, jag har nästan skämts för hur många matcher det har gått. Såklart var det skönt att den satt, säger Fredrik Styrman i Luleå Hockey.

Förspelet stod Noel Gunler för när han drev ner pucken djupt och vände om för att se en Styrman komma ångande över offensiv blålinje. Slagskottet satt som en smäck bakom Jonas Gunnarsson i HV71-målet.

– Jag har väl aldrig varit en jättemålskytt när jag varit iväg heller och det är inte något som jag förväntas göra utan mitt fokus är att vara bra i försvarsspelet, säger Styrman.

Han fortsätter:

– Samtidigt var det bra skymning framför mål också, det var perfekt.

Vad sa de andra spelarna om att det var ditt första mål?

– Det är ingen som har sagt något speciellt. Det är väl ingen som vet ens tror att det är det först, det är bara hålla tyst och låtsas som ingenting, säger Styrman.

Målet betydde början på Luleå Hockeys vändning.

I tredje perioden kvitterade Robin Kovacs och i förlängningen kunde Niklas Olausson forcera in en retur till 3–2 efter förspel av Robin Kovacs. Dessförinnan i förlängningen hade HV71 hunnit med att bränna en straff och missa ett friläge där Joel Lassinantti var med på noterna.

– Vi är inte alls nöjda med vad vi presterade i kväll över 65 minuter. Vi får vara jättenöjda med två poäng, Lassinantti räddar oss där i slutet, säger Fredrik Styrman.

Luleåjubel
Luleåjubel
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!