Mardrömsbeskedet: Benbrott för LuleÄforwarden

Efter röntgenundersökningen kom den slutgiltiga domen för LuleÄ Hockeys Filip HÄllander. Talangen har drabbats av ett benbrott och nu vÀntar en lÄng rehabilitering.

Filip HĂ„llander skadade sig i tisdagens bortamatch mot Örebro. Efter röntgenundersökningen visar det sig att skadan var vĂ€rre Ă€n befarat.

Filip HĂ„llander skadade sig i tisdagens bortamatch mot Örebro. Efter röntgenundersökningen visar det sig att skadan var vĂ€rre Ă€n befarat.

Foto: Pavel Koubek / TT

Ishockey2019-09-18 18:18

Det var i tisdagens match mot Örebro som olyckan var framme. En bit in i den tredje perioden kom HĂ„llander fri med mĂ„lvakten men tappade balansen, efter kontakt med Aaron Irving i Örebro, brakade HĂ„llander in i sargen. Han blev liggande och fick hjĂ€lp av Pontus SjĂ€lin med att lĂ€mna isen.

LuleÄ Hockeys hemsida meddelar nu att skadan pÄ HÄllander Àr allvarlig. Efter en andra röntgenundersökning visar det sig att det handlar om ett benbrott för Filip HÄllander.

– Vi lider sĂ„ klart med Filip som efter en bra inledning pĂ„ sĂ€songen nu drabbats av denna skada. Han kommer att tas vĂ€l omhand av vĂ„rt medicinska team och vi hoppas att allt gĂ„r sĂ„ bra och snabbt som möjligt med hans rehabilitering, sĂ€ger Stefan Nilsson, GM i LuleĂ„ Hockey, till klubbens hemsida.

Enligt uppgifter pÄ hemsidan kommer nu HÄllander ha gips i sex veckor följt av en Äteruppbyggnadsfas som kommer ta tid. Han berÀknas inte vara tillbaka i spel före jul.

Sedan tidigare Àr forwarden Emil Larsson lÄngtidsskadad och nu tillkommer alltsÄ Filip HÄllander pÄ skadelistan. Men LuleÄ hockey vÀljer inte att agera och leta nÄgot eventuellt nyförvÀrv.

 â€“  UtifrĂ„n att vi har en bra bredd pĂ„ forwardssidan Ă€r det inte aktuellt med nĂ„gon rekrytering med anledning av detta skadebesked, sĂ€ger Stefan Nilsson till hemsidan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!