Det blev ett rejält genombrott för Luleå Hockey den här säsongen när det gäller speltid för juniorer i SHL.

Nio talanger fick chansen under säsongen – och nu har klubben säkrat upp tre ungdomar till.

Backen Viktor Grahn, 18, som gjorde succé i slutet av säsongen och spelade tolv a-lagsmatcher, backen Kim Johansson, 18, som noterades för nio SHL-framträdanden, och forwarden Axel Levander, 19, som sköt 37 poäng (14+23) på 45 matcher i J20-laget.

Artikelbild

– Det känns givetvis jätteskönt. Det är det här man har kämpat för, dels den här säsongen men också alla andra säsonger. Det är som en dröm man har haft sen barnsben, säger Umeåsonen Axel Levander, som är nöjd med sin säsong:

– Det har gått bra. Jag hade lite flyt med poäng och så där, så det har varit jättekul.

Hur ska du nu göra för att sno speltid från de etablerade och rutinerade spelarna som finns i truppen?

– Det är bara att köra på, träna hårt och inte hålla tillbaka. Jag ska visa att det är jag som ska ha platsen.

Viktor Grahn är inne på samma linje.

– Det känns givetvis väldigt roligt att få den här chansen att representera Luleå och göra det man kan för att hjälpa föreningen, säger Grahn, som redan den här säsongen har fått prova på spel både i SHL och SM-slutspelet:

– Det var väldigt roligt. Att få åka ut genom björngapet och spela matcher inför en fantastisk publik är något man har drömt om hela livet.

Backen siktar precis som sin forwardskollega på att ta en ordinarie tröja.

– Först och främst ska jag göra en bra sommarfys och sen ska jag fortsätta kriga under nästa vinter och ta en plats bland topp sex-backarna. Det hoppas jag på. Jag ska göra mitt jobb och hjälpa laget att vinna.

General managern Stefan "Skuggan" Nilsson.

– Det kändes egentligen helt naturligt för oss att skriva med de här tre killarna, säger Stefan Nilsson, som redan har fått se två av tre visa upp sig i Sveriges bästa liga:

– Grahn och Kim tycker jag gjorde det väldigt bra och där vet vi att de har en hög potential. De är skickliga i spelet och duktiga ute på banan. Axel har inte fått möjligheten att spela något i vinter, men han har gjort himla bra ifrån sig i J20 och varit med och tränat nån gång med a-laget.

Sen tillägger "Skuggan":

– Men det som kanske är det absolut viktigaste är att alla tre har en jäkla härlig karaktär. De är äregiriga och de vill mycket och vi känner att deras utvecklingskurva förhoppningsvis kommer att peka spikrakt uppåt.

Kim Johansson och Viktor Grahn har skrivit tvåårsavtal medan Axel Levander har ett ettårskontrakt.