Nya skadebesked för Luleåbacken

Fredrik Styrman avbröt matchen mot Rögle med en befarad hjärnskakning. Men tacklingen tog inte bara illa i huvudet den gav också en vridning i knäet som nu håller Luleåbacken borta från isen.

Fredrik Styrman skadade både huvud och knä när han tacklades av Röglespelare.

Fredrik Styrman skadade både huvud och knä när han tacklades av Röglespelare.

Foto: Robert Nyholm/TT

Ishockey2019-10-10 15:25

Det var i bortamatchen mot Rögle i den sjunde omgången av SHL som olyckan var framme. I mitten av den första perioden tvingades  Fredrik Styrman avbryta matchen. 

Luleåbacken fick en smäll mot huvudet av Rögleforwarden Nils Höglander och föll mot isen. Höglander fick matchstraff och direkt i periodpausen berättade Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund att Styrman drabbats av en hjärnskakning.

Inför torsdagens hemmamatch mot Brynäs berättar den assisterande tränaren i Luleå Hockey Henrik Stridh att tacklingen på Styrman även gav en annan skada.

– Styrman blir borta någon vecka till med sitt knä, han vred ju till knäet också när han fick tacklingen, säger Henrik Stridh till Sporten efter torsdagens förmiddagsvärmning inför matchen.

Knäet, inte huvudet?

– Ja, det är knäet som är värst, det är ungefär två veckor tills han kan vara tillbaka, säger Henrik Stridh, assisterande tränare i Luleå Hockey.

Trots att Fredrik Styrman saknas kan Luleå Hockey ställa upp med sju ordinarie backar emot Brynäs i och med att både Erik Gustafsson och Daniel Sondell är tillbaka i matchtruppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!