Repliken: "Reideborn har aldrig gillat Luleå"

Ronja Savolainen ser fram emot prestigemötet mot Sofia Reideborns SDE på fredag. "Vi får hålla ihop som lag och så får hon säga hur mycket hon vill, vi kommer inte att bry oss, säger Savolainen.

Ronja Savolainen tror det blir ett laddat möte med SDE på fredag.

Ronja Savolainen tror det blir ett laddat möte med SDE på fredag.

Foto: Pär Bäckström /Frilans

Ishockey2019-12-04 15:54

Sporten berättade i lördags om ett twitterinlägg som Sofia Reideborn skrev om Robin Kovacs, som nyligen blev dömd till dagsböter för vårdslöshet i trafik och olovlig körning, fick hans sambo Minatsu Murase att reagera. ”Bara jag som blir frågande om du måste gå till en hjärnkirurg och fixa till din efterblivna hjärna?”, skrev Luleåmålvakten på Twitter.

Vi har sökt Luleåmålvakten Minatsu Murase för en kommentar angående det inträffade. Under onsdagen var Sporten på plats under Luleå Hockeys/MSSK:s träning. Murase var på plats men avböjde att ställa upp på en intervju när hon tillfrågades.

Backen Ronja Savolainen, som också lämnande en kommentar i SDE-målvakten Reideborns Twittertråd där hon stöttade Murase, ställer dock upp på en intervju.

Till saken hör också att Luleå Hockey/MSSK möter just Reideborns SDE på fredag i Coop Norrbotten Arena. Det är upplagt för en match med massor av känslor alltså. 

Är det en bitsk stämning mellan lagen?

– Ja, det blir absolut speciellt. Samtidigt så brukar jag var ganska instängd i mig själv under matcher. Men så klart kommer Reideborn säkert säga någonting, säger Ronja Savolainen.

Efter det som har hänt har Luleå pratat ihop sig hur man ska agera vid eventuella provokationer.

– Vi har snackat ihop oss i laget att vi ska bara låta henne snacka och att vi inte reagerar på det, då blir hon kanske mer irriterad, säger Savolainen.

Reideborn verkar vilja provocera er?

– Ja, det är hennes grej, Reideborn har aldrig gillat Luleå.

Hon fortsätter:

– Om hon står i målet kommer hon inte skrika så mycket men står hon i båset så kommer hon förmodligen ropa desto mer, men jag hoppas hon står i målet, säger Savolainen.

Luleå/MSSK spelade sin senaste match i fredags när man hemmaslog Modo med klara 6–0. Efter det har det varit matchledigt fram till fredagens match.

– Formen är bra, vi fick vila under helgen så det känns som att alla är laddade och redo för en fajt på fredag, säger backen.

Vi har varit i kontakt med Luleå Hockeys klubbdirektör, Stefan Enbom, som har fått ge sin syn på det Minatsu Murase skrev till Sofia Reideborn på Twitter.

– Jag kan förstå att hon blev provocerad, men den typen av språk är inte okej, säger han, och berättar att han och Minatsu Murase har haft ett samtal, och att han anser det hela vara utagerat.

Sofia Reideborn vaktar kassen i SDE Hockey som Luleå/MSSK möter på fredag.
Sofia Reideborn vaktar kassen i SDE Hockey som Luleå/MSSK möter på fredag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!