Sandberg: "Fransson hade toy i buggarna"

Här är Jesper Sandbergs tankar och betyg från Luleå Hockeys segermatch mot Leksand.

Johan Fransson, Leksands IF.

Johan Fransson, Leksands IF.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-10-17 21:14

Den efterlängtade tempoväxlingen

Juhani Tyrväinen hittade fram med en passning till Einar Emanuelsson som fick upp den fart som gör honom till en spelare som sticker ut. Emanuelsson tempoväxlade och skrinnade in i offensiv zon och hittade bortre krysset med ett rappt handledsskott. Det är sådant som hockeypubliken betalar inträde för att se men Emanuelsson måste skapa sig yta och få upp farten oftare.

En blek återkomst

Kalixsonen Johan Fransson gjorde sitt första framträdande i Coop Norrbotten Arena sedan han lämnade Luleå Hockey 2014. Han åkte skridskor lika elegant och graciöst som tidigare, men det gick inte lika snabbt. Det var speciellt tydligt vid Luleås ledningsmål i boxplay där Fransson hade toy i buggarna och bjöd Luleå på ett två mot en-läge. Fransson gick -3 i plus/minus-statistiken.

Topp 3 i Luleå

1. Juhani Tyrväinen. Fortsätter sin poängstinna period. De två assisten under matchen mot Leksand var i underkant. Finländaren hade bud på både att bli målskytt och någon fler passningspoäng. Det händer bra saker för Luleå Hockey när Tyrväinen är på isen.

2. Isac Brännström. Gjorde sitt första mål för säsongen senast mot Belfast och mot Leksand gjorde han sitt första SHL-mål för säsongen. Förutom målet så är Brännström med sitt hårda jobb även den som vågar bryta mönster i offensiv zon.

3. Jonas Berglund. Får i allmänhet för lite kredd. Gör sällan eller aldrig en dålig match. Alltid bra i boxplay, nu även målskytt. Pojken älskar att döda utvisningar.

Juhani Tyrväinen, Luleå Hockey.
Juhani Tyrväinen, Luleå Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!