Backen Daniel Sondells kalasträff i den tredje perioden gav Luleå Hockey segern med 2–1 borta mot Örebro. 34-åringens tredje mål för säsongen var ett hårt och välplacerat skott som smet in bakom Stefan Steen i hemmakassen.

– Kalasträff vet jag inte, men Harju gör det bra framför mål så jag tror inte han ser så mycket. Otroligt viktigt att få in målet och spela lite på det, säger Daniel Sondell

Målet innebär att Luleå behåller serieledningen över omgången.

– Det är otroligt jämnt i tabellen. Kul för ligan och för oss spelare. Det blir roliga matcher. Tidigare år har det varit avhängda lag och den så kallade ”lunken”. Nu är varje match otroligt viktig och att ta tre poäng är extra viktigt, säger Daniel Sondell som fick se 19-årige Carl Mattsson med 15 sekunders istid i matchen kliva fram och ta segerintervjun efter matchen.

– Jag vet inte om han är lik mig. Han ser ju ung ut, så jag får ta det positivt i alla fall, skrattar Sondell.

– Jag stod bredvid och pratade med några vänner. Det var komiskt.

Anledningen till förväxlingen var säkert ett missförstånd när det gällde tröjnumret. Sondell spelar ju med nummer 50, medan Carl Mattsson har 15 på ryggtavlan.

Så här säger Carl Mattsson om situationen:

– Jag blev väldigt förvånad när han sa mitt nummer. Jag frågade ”är du helt säker att det är jag som ska göra intervjun” och de svarade att det var så.

– Sen frågade de om Daniel Sondell. Man blev lite förvånad, säger Carl Mattson och berättar att det faktiskt var andra intervjun med Cmore han gjorde.