Det bjöds på en tidig seriefinal i Karlstad när tvåan Färjestad gästades av tabellettan Luleå Hockey.

Luleå drabbades redan efter fem minuter av ett tungt avbräck efter att Jack Connolly fått en smäll mot munnen och tvingats kliva av.

– Det var en närkamp mitt på isen och deras spelares skridsko träffar mig på munnen. Jag kände direkt att jag blivit skuren och det blödde rätt rejält också. Den skär upp min läpp och träffar också mina tänder, berättar Jack Connolly som först undersöktes i båset, men sedan fick åka mot omklädningsrummet för ytterligare vård.

– Jag fick sy några stygn. Det kändes inte speciellt bra, men kunde gå mycket värre.

Efter nödvändig vård i omklädningsrummet kom den amerikanske centern tillbaka i spel i slutet av den första perioden. Trots en skridsko i ansikthöjd tänker inte Jack Connolly på att hockey kan vara farligt.

– Nej, det är en snabb sport och olyckor händer ibland. I dag var jag på fel plats vid fel tillfälle bara.

Connollys återkomst på isen verkade inspirera Luleå som direkt skapade tryck mot Markus Svensson i hemmakassen.

Men under tiden han hade varit borta hade Färjestad tagit ledningen genom LHF-bekantingen Gustav Rydahl. Målet var lite slumpartat, eftersom han fick Jens Westins pass på sin skridsko och därmed skapade den nödvändiga ytan för att överlista Joel Lassinantti.

Rydahls mål kom att prägla hela matchen. Luleå tryckte hårt på för en kvittering, inte minst i andra och tredje perioden, men lyckades inte överlista fenomenala Markus Svensson i hemmakassen.

Trots mängder av chanser och lägen blev Luleå mållösa för första gången på säsongen. Färjestad vinner med 1–0 och tar över serieledningen på målskillnad.

Jack Connolly är trots uddamålsförlusten inte helt missnöjd med sitt lags prestation.

– Vi hade massor av chanser, men deras målvakt var verkligen bra. Jag tycker ändå att vi gör mycket bra saker ute på isen. Att vi skapar så mycket målchanser är ändå något positivt att ta med sig till nästa match.

LHF-tränaren ”Bulan” Berglund är inne på samma spår.

– Vi gör en ganska bra match faktiskt. Spelmässigt är vi det bättre laget, även om vi slarvar lite i markeringsspelet i första perioden. Tyvärr är deras målvakt jävligt bra i dag. Han räddade väldigt många klara målchanser. Normalt sett gör vi kanske fyra mål en sån här match.

En match återstår innan landslagsuppehållet. Den spelas på lördag då Djurgården gästar Luleå.