Vi träffas i Coop Norrbotten Arena efter ett av måndagens tre träningspass.

– Det är fullt upp. Vi brukar ha ett ispass i skolan på morgnarna och sedan blir det oftast ett fyspass och ett ispass till på eftermiddagarna eller kvällarna, säger Jesper Wallstedt.

Det låter tufft.

– Det är stor skillnad jämfört med vad jag är van vid. Och det är klart att det sliter på en. Vi har ju skola hela dagarna också. Och det är ju mycket nytt när man börjar gymnasiet. Men jag har blivit väl omhändertagen av alla, och det har gått bra.

Han är van vid att spela med de som är äldre än honom själv.

– Jag tror det är bra att inte stressa för mycket. Och i Västerås brukar alla få spela med de som är i samma åldersgrupp. Men de två sista åren fick jag spela med de som är ett, två, tre eller fyra år äldre än mig. Fast det är bara att göra sitt bästa. Så länge jag vet att jag har gett allt jag har kan jag inte vara missnöjd, säger Jesper.

Luleå Hockey var långt ifrån ensamma om att vilja ha honom.

– Jag vet faktiskt inte hur många klubbar det var som hörde av sig. Det var farsan som skötte allt det där. Fast det var en del. Och vi åkte och hälsade på några av dem. Men i slutändan var det Luleå som kändes bäst, säger han.

Det var nära att han flyttade upp till Luleå redan förra året.

– Jag funderade på det. Men jag valde att stanna ett år till i Västerås och gå klart grundskolan då jag fick möjlighet att spela i J20-hockey. Och det var nog bra för mig. Att flytta hemifrån är ju en ganska stor grej, säger han.

Målvaktstränaren Linda Blomqvist var en av anledningarna till att han valde Luleå Hockey.

– Ibland kan jag bli lite trött på henne, hon tjatar ju rätt mycket på en. Men hon är grymt bra på sitt jobb.Och hon har nästan blivit som en andra morsa för mig. I dag hämtade hon till exempel mig på skolan för att jag skulle kunna vara med på eftermiddagsträningen, säger han.

Sedan ett par år tillbaka har han också ett samarbete med Stefan Ladhe, som länge varit landslagets målvaktstränare.

– Det är viktigt att omge sig med rätt personer. Och de jag har runt omkring mig nu tar hand om mig och vill mitt bästa. Han är en sådan som alltid finns där om det är något, och har betytt mycket för mig, säger Jesper Wallstedt.

Stefan Ladhe tror mycket på honom.

– Det är en ung kille. Och även om Jesper tagit all uppståndelse bra hittills så vill jag inte sätta för mycket press på honom. Men ingenting talar för något annat än att det kommer gå väldigt bra för honom. Det finns en del likheter mellan honom och Jacob Markström. Han har storleken och positionerar sig bra i målet. Men jag tycker att han ligger längre fram än vad Jacob gjorde i samma ålder. Både tekniskt och taktiskt, säger han.

Luleå Hockey tror också mycket på honom. Så mycket att man redan denna säsong planerar att låta honom träna en del med föreningens A-lag.

– Det är helt rätt tänkt. Jag tycker inte det är för tidigt. Han är väldigt mogen för sin ålder, och jag tror det hade varit en bra erfarenhet för honom, säger Stefan Ladhe.

Men det är inget Jesper Wallstedt tänker särskilt mycket på.

– Det är kul att de tror på mig, och det är klart att jag hoppas få chansen så småningom. Mitt mål är att någon gång under de kommande tre åren ta en plats där. Och förhoppningsvis kommer allt hårt jobb att betala av sig. Men den här säsongen är jag inställd på att spela juniorhockey, säger han.

Hans stora förebild är New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

– Jag har alltid sett upp till honom. Han valdes ganska sent i draften. Men han har hållit en hög nivå under alla sina år där borta. Jag tycker det är stort. Och jag och brorsan har suttit uppe många nätter och kollat när New York Rangers spelat, säger han.

Han har däremot inte försökt att kopiera Henrik Lundqvist spelstil.

– Jag har också ganska aktiva händer. Men jag fokuserar mer på att täcka av. Och även om han varit väldigt framgångsrik i NHL så tror jag att jag håller fast vid min spelstil. Jag trivs med den, säger han.

Men han är bra med klubban också.

– Jag har alltid hållit på mycket med klubba och puck innan träningarna och mellan övningarna. Antinger står jag och skjuter mot den andra kassen eller så skjuter jag mot sargen. Och jag brukar vara ganska aktiv i spelet runt kassen under matcherna. Jag lyckades också göra mål i en match mot Brynäs förra säsongen. Det var helt sanslöst, säger Jesper.

En del tror att du kan bli svensk ishockeys nästa stora målvaktsstjärna.

– Det är förstås roligt att höra. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det. För det spelar ingen roll hur duktig man är. Man kan inte komma hit till hallen och bara glida. Man måste vara ödmjuk och ge allt man har, annars kommer man ingenstans.

Innan vi skiljs åt frågar jag honom hur långt han själv tror att han kan nå.

– Drömmen är så klart att bli proffs. Men först ska jag ta en plats här, säger Jesper Wallstedt.