Daniel Sondell, Niklas Olausson, Patrick Cehlin och Emil Larsson har hittills värvats in. De två sistnämnda presenterades av Luleå Hockey 10 april, samma dag som försäsongsträningen drog igång.

I samma veva stod det också klart att klubben har, som det ser ut för stunden, en värvning kvar att göra: En toppcenter.

Den jakten pågår än.

Artikelbild

– Jag är optimistisk. Vi har nåt namn här som vi jobbar med men det är en period nu där folk väntar lite på KHL och så där. Man får inte stressa i det här jobbet för då blir det jobbigt. Men vi har namn som vi jobbar på och så får vi se var det landar till slut, säger general managern Stefan "Skuggan" Nilsson.

Är det något namn som är hetare än något annat?

– Det är svårt att gradera det så. Vi jobbar som sagt på några spelare här, så vi får se.

Luleå Hockey har som strategi att få in fler spelare i truppen med anknytning till regionen och samtidigt dra ner på antalet importvärvningar.

Artikelbild

Men när det gäller den där sista centerplatsen är det inte hugget i sten att det blir som silly season hittills har fortlöpt.

– Generellt vill vi ha en inriktning där vi ökar antalet spelare som på nåt sätt har en anknytning hit, men att det kommer att landa på svenska spelare hela tiden vill jag absolut inte lova. Det är en ambition och en inriktning som vi har men sen får vi se var vi landar med varje pjäs, säger "Skuggan" och fortsätter:

– Nånstans är det viktigt för oss att få in kvalitet, att vi får in en spelare som vi tror på och som kommer leverera i den funktion som vi vill ha in honom i. Det är framförallt det vi tittar på.

När hoppas ni ha något klart?

– Det har jag faktiskt svårt att svara på i det här läget utan vi vill hitta ett namn som vi tror på.

Under den gångna säsongen fick Isac Lundeström, 17, bra med speltid i SHL och han noterades för sex poäng (3+3) på 45 matcher. De flesta byten gjorde han som ytterforward.

När general manager-duon, Ulf Engman är assisterande GM till Stefan Nilsson, bygger laget till kommande vinter ser de supertalangen på hans naturliga position som center.

– Det gör vi faktiskt, men i slutändan är det sen tränaren som kommer hit som sätter ihop laget. Fast vi bygger laget nu utifrån att han ska kunna vara en av dem som jobbar som center. Sen vet vi att vi har (Johan) Harju som har spelat mycket center – och även "Foppa" (Johan Forsberg). Så vi sitter inte illa till på det sättet men vi tycker att Isac har kvalitéer som skulle må bra av att komma fram i en centerroll.

Det är ju hans naturliga position.

– Ja, vi tycker det. Han har spelat center under många år som ungdoms- och juniorspelare. Vi tycker att han har ett spelsätt som gör att man skulle kunna få ut mycket av honom som center.

Västerbottens-Kuriren berättar under onsdagen att Luleå Hockey möter Björklöven i en träningsmatch i Umeå 24 augusti.

Inom kort kommer Luleå Hockey att offentliggöra hela försäsongsprogrammet.

– Vi har egentligen stora delar av försäsongen klar men jag vill inte springa något i förväg. Vi har nåt frågetecken som vi vill räta ut innan vi går ut med ett klart program, säger "Skuggan", vars lag den här försäsongen inte kvalificerat sig till Champions Hockey League:

– Vi hade gärna velat vara med i CHL men vi försöker se positivt på det i det här läget. Man försöker alltid hitta sin egen sanning och i det här läget tycker vi att det kan vara fördelaktigt att kanske inte ha tävlingsmatcher direkt. Nu har vi en möjlighet att spela och känna av alla i ett läge där vi får en helt ny tränarkonstellation.