"Tacklingen ekade över hela Luleå kommun"

Här är Sportens Kent Vikströms snabba tankar efter Luleå Hockeys dramatiska övertidsseger mot HV71.

Luleå Hockeys Juhani Tyrväinen delade ut en jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson när Luleå besegrade Jönköpingslaget.

Luleå Hockeys Juhani Tyrväinen delade ut en jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson när Luleå besegrade Jönköpingslaget.

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2019-09-19 21:23

Luleå Hockey studsade tillbaka efter förlusten mot Örebro genom att besegra HV71 efter förlängning. 

Här är några snabba tankar efter slutsignalen från Sportens reporter på plats i Coop Norrbotten Arena. 

Luleå hade problem med spelvändningarna

Det blixtrade bara till när HV71 gjorde 1–0 och 2–0. Luleåspelarna hann knappt med när gästernas kvicka spelare slog till på två snabba spelvändningar. Kanske inte rättvist sett hur matchbilden var i det skedet av matchen men 

Jättetacklingen gav energi

Publikfavoriten Juhani Tyrvänens jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson ekade över hela Luleå kommun och väckte publiken. Känslan i hallen var att det jublades mer efter tacklingen än Luleås reducering strax innan. 

Starkt att vinna med alla skador

Trots att Luleå saknade en hel del spelare på framförallt backsidan och nu även forwardssidan där laget ser ut att få sätta upp Einar Emanuelsson på skadelistan. 

Luleås tre bästa spelare

1. Joel Lassinantti. Klev fram som en gigant i förlängningen när han behövs som mest. Räddade först en straff och sedan ett friläge lägg därtill en stabil insats under ordinarie tid. Ser ut att gå mot ännu en stark säsong. 

2. Isac Brännström. Jobbade hårt, skapade en del lägen och ställde till med en hel del problem för sin gamla klubb HV71. Brännströms kedja var en av Luleås främsta i matchen. 

3. Juhani Tyrväinen. Ännu en gång så stod finländaren för en stark insats. Tog ett tag innan han kom igång men spelade rejält och tacklingen gav energi. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!