Meddelandet som delades av flertalet landslagsspelare där ibland Luleå Hockey/MSSKs Emma Nordin, Ebba Berglund, Minatsu Murase, Johanna Fällman och Ida Boman.

I andra stycket stod det att läsa;

"Idag har vi gemensamt valt att tacka nej till det finaste och mest ärofyllda uppdraget vi kan tänka oss. Från och med i dag kommer ingen av oss att representera våra blågula färger innan svenska ishockeyförbundets ledning visar att de vill jobba tillsammans med oss spelare för att utveckla och skapa bättre förutsättningar för oss i nuvarande landslagstrupp – och för alla kommande trupper i i framtiden".

– Vi backar så klart tjejerna. Förutsättningarna måste förbättras för att de ska känna att det är värt att dra på sig landslagströjan, säger Klara Stenberg, ansvarig för den svenska damhockeyligan (SDHL) på Sico, till TT.

Grundorsaken till bojkotten verkar ha en ekonomisk bakgrund vilket ett stycke i texten poängterar.

"Det skär i våra hjärtan att en av det första reaktionerna för oss som tilldelas äran att representera vårat land återkommande är hur mycket minus vi kommer att gå ekonomsikt genom att tacka ja".

– Spelarna känner att det inte är värt att dra på sig landslagströjan, säger Stenberg och tillägger att facket och förbundet har löpande kontakt för att lösa konflikten.

"Vi spelare är beredda att ta vårat ansvar och göra allt för att vi ska oss tillbaka dit vi hör hemma. Men bara med förutsättningar, bemötande och respekt som förmedlar en inställning och attityd till oss som elitidrottare. Fram till dess att de styrande gubbarna inom Svenska Ishockeyförbundet visar det har Damkronorna en tom spelartrupp".