Luleå gjorde en ganska bra match i Karlstad, där man av hävd brukar ha svårt. Men trots det blev det förlust med 1–0 efter att Gustav Rydahl gjort matchens enda mål.

– Det var en tajt match. Vi hade massor av chanser att göra mål, men i dag gick det inte, säger Joonas Jalvanti som trots att det var Finlands nationaldag inte fick jubla över en seger.

Det fick i stället Färjestads två finländare Jesse Virtanen och Ilari Melart. Men matchen kunde gått åt vilket håll som helst. Det syntes att det var två topplag med starkt försvar som möttes.

– En ganska bra bortamatch, men gör man inte mål blir det svårt att vinna matcher. Det är ändå bra att vi skapar chanser, men man är ju så klart inte glad om man förlorar en match.

Färjestads mål kom i den första perioden och Joonas Jalvanti var en av bortaspelarna som var inne på baklängesmålet.

– Det spelade en puck mot bortre stolpen och han (Rydahl) var ganska öppen. Det var ett litet misstag från oss, men små saker kan vara helt avgörande ibland, säger Joonas Jalvanti och väljer i stället att blicka fram emot lördagens hemmamatch.

– Det kommer att bli en kul match mot Djurgården. Alltid kul med hemmamatch, men det kommer att bli tufft. Vi får se till att göra mål bara.