Tung bortaskalp av Luleå Hockey

Luleå Hockey bröt Färjestads segersvit och tog med sig alla tre poängen i lördagens bortamatch i Karlstad. Luleås segersiffror skrevs till 3–2 där samtliga mål tillkom i den andra perioden.

Nils Lundkvist slog till i spel i numerärt överläge. Målet betydde ledning med 1–0 i matchen mot Färjestad.

Ishockey2019-10-19 17:26

Luleå Hockey tog tag i taktpinnen i den första perioden borta mot Färjestad. Ett Färjestad som kom från fem raka segrar inför mötet med Luleå Hockey.

Första perioden blev dock mållös, trots två bra målchanser av Luleås Petter Emanuelsson. Även Austin Farley och Arttu Ilomäki var nära att överlista Arvid Holm i Färjestads kasse.

– Första tio minuterna sätter vi bra press på dem. Jag borde ha gjort mål på någon av chanserna, jag kan göra det bättre där, sade Petter Emanuelsson till Cmore i den första periodpausen.

I andra perioden kom dock målproduktionen igång och det med besked.

I spel fem mot fyra kunde backen Nils Lundkvist forcera in pucken på en retur. I bytet innan prickade Juhani Tyrväinen stolpen. Strax därefter kvitterade hemmalaget genom Carl Jakobsson.

Luleå återtog ledningen genom Isac Brännström, som gjorde mål för tredje matchen i rad. Men kort därefter kunde hemmalaget kvittera igen när Daniel Viksten kunde peta in pucken från nära håll, liggande framför Luleås mål.

Sjutton sekunder senare var det dags för Luleåjubel igen. Austin Farley höll sig framme och kunde fri på den bortre stolpen trycka in pucken.

Luleåledning med 3–2 inför den tredje perioden. En ledning som höll sig matchen ut och därmed tog Luleå sin andra raka seger i SHL.

Fler och fylligare texter kommer under kvällen.

Matchfakta:

Färjestad-Luleå Hockey 2–3 (0–0,2–3,0–0)

Målen: 0–1 (22.51) (PP) Nils Lundkvist (Isac Brännström, Robin Kovacs), 1–1 (29.52) Carl Jakobsson (Johan Ryno, Daniel Viksten), 1–2 (32,26) Isac Brännström (Arttu Ilomäki), 2–2 (36.14) Daniel Viksten (Jonathon Blum), 2–3 (16.31) Austin Farley (Jack Connolly, Oscar Engsund).

Nils Lundkvist gjorde Luleå Hockeys första mål i segermatchen mot Färjestad.