Tyrväinen: "Härligt att publiken gillar den"

Luleå Hockeys Juhani Tyrväinen drog ned matchens största applåder när han delade ut en jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson. En tackling som inte var lika populär hos HV71. "En sen tackling", säger Emil Johansson.

Juhani Tyrväinen delade ut en jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson.

Juhani Tyrväinen delade ut en jättetackling på HV71-spelaren Emil Johansson.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-09-19 22:31

Strax efter Fredrik Styrmans reducering till 1–2 utbröt stort jubel i Coop Norrbotten Arena. Detta efter att Juhani Tyrväinen delat ut en jättetackling. 

– Jag söker inte tacklingar men jag försöker spela hårt i de lägen jag kan och om jag får chansen att dela ut en tackling så tar jag den, säger Juhani Tyrväinen. 

Det lät som att publiken jublade högre vid din tackling är ert reduceringsmål?

– Ha ha, jag har inte gjort mål ännu så förhoppningsvis får de inte bara jubla efter mina tacklingar. Jag vill självklart göra mål också och få publiken att jubla av den anledningen men det är en del av spelet att vi spelar hårt och det känns härligt att publiken gillar den typen av tacklingar. 

När Sporten pratade med HV-spelaren Emil Johansson var han kritisk mot tacklingen. 

– Visst är det en hård tackling, det är en dump och han kommer i full fart. Jag vet inte alls vad man säger med dagens regler i SHL. Men jag tycker att det är en sen tackling där jag spelat ifrån mig pucken och sen kommer han. Man får säga vad man vill men domarna dömer där ute och tyvärr är det bara att konstatera att man inte är hundra procent nöjd med den, säger Emil Johansson. 

Tyrväinen skakar på huvudet när han får höra Johanssons kritik mot tacklingen. 

– Allting gick väldigt snabbt, men jag kände inte att jag var sen utan frågar du mig så var min tajming bra och jag anser att den delades ut i rätt ögonblick. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!