Han säger det själv och det syns på honom. Alexander Majorovs självförtroende är bättre än någonsin. Enligt honom själv så beror det dels på att han under hösten visat upp riktigt bra resultat på den nationella scenen. På meritlistan finns redan en femteplats (Japan) och en tredjeplats (Tjeckien) i världscuptävlingar för juniorer. Han har även tagit två förstaplatser i internationella tävlingar i Tyskland och Österrike.

Fått rutin
Resultatet är bara halva sanningen till självförtroendet. Rutinen har påverkat
lika mycket och gjort att han nu på allvar tror att han kan bli bäst.

- Pappa har vetat det hela tiden men det är först nu jag själv har insett det. Självförtroendet blir bättre av att man åker mycket och tävlar mycket, säger Alexander Majorov.

Artikelbild

| DRILLAS. Alexander Majorov (bakgrunden) har tränat sin son i många år. Nu kan det vara dags för första SM-guldet på seniorsidan.

Den kommande helgens SM-tävlingar i Malmös är säsongens viktigaste för Majorov. Än en gång ska han försöka att i-n-t-e bli slagen av göteborgarna Kristoffer Berntsson och Adrian Schultheiss. I fjol slutade Majorov på en tredjeplats medan Berntsson knep guldet före Schultheiss på silverplats som senare tog OS-platsen till Vancouver.

SM-tävlingarna är dessutom helt avgörande för uttagningen av två åkare till EM i Schweiz 26-29 januari. Uttagningen sker strax efter SM och alla resultat under hösten vägs in.

"På samma nivå"
Majorov känner att han närmat sig de båda huvudmotståndarna.

- Jag har sett deras resultat under hösten och vi ligger på samma nivå. Men det kommer krävas att jag vinner i Malmö om jag ska bli uttagen till EM.

Artikelbild

Alexander Majorov säger först att han förbättrat både kondition och säkerhet men ändrar sig sedan och säger att han blivit bättre på allt när det gäller den tekniska delen och det konstnärliga utförandet.

Men konståkning kan inte liknas vid någon annan sport.

Artikelbild

| VASSA KONKURRENTER. Adrian Schultheiss och Kristoffer Berntsson är som vanligt Alexander Majorovs tuffaste motståndare på SM.

Det bästa självförtroendet kan raseras på en sekund.

- Det känns bra nu och jag är i bra form. Men allt kan svika om man har otur, säger Alexander Majorov.