I helgen avgjordes SM i konståkning och Alexander Majorov tog en bronsmedalj, men var ändå besviken.

Under måndagen blev han uppringd av konståkningsförbundets ordförande, Carina Skoog.

Det var ett positivt samtal till en början.

Men avslutningen blev inte lika positiv och Majorov fick beskedet att han inte skulle få chansen på EM som avgörs i Schweiz i slutet av januari.

- Jag var arg på beslutet. Framförallt eftersom jag har lagt ner så mycket tid, tränat så mycket och tävlat bra internationellt det här året, berättar Majorov.

"Impulsiv handling"
Förbannad och ledsen skrev han en statusuppdatering på Facebook där han
i mindre smickrande ordalag kallade förbundet för idioter. Han använde sig även av rasistiska tillmälen och könsord.

- Det var en impulsiv handling och jag använde ord som jag inte brukar använda. Jag skrev inlägget för att jag ville ha tröst av mina kompisar. Jag tog bort det efter 10-20 minuter eftersom jag förstod att det inte var bra det jag skrev när jag var så arg. Jag förstod att jag var en idiot som skrev så där, det var ju därför jag tog bort det.

Men någon hade hunnit kopiera hans status innan han tog bort den och det blev en stor nyhet i en av kvällstidningarna.

- Jag har lärt mig av det här. Jag måste tänka efter först, innan jag säger vad jag tycker.

Tufft
EM var Majorovs största mål för säsongen och när han inte blev uttagen brast det för 19-åringen.

- Det är ganska tufft och jag har lagt ner så mycket tid och på den där sekunden när jag fick beskedet att jag inte skulle få åka till EM då blev jag
bara så ledsen. Jag orkade inte träna mer, jag förstod inte vad jag skulle träna för och se fram emot. Men det var dumt att skriva så där, jag tar tillbaka det och ber om ursäkt. Jag menade inget illa, säger han och fortsätter:

- Jag tänkte efter, vem är jag arg på? Är det min sportchef? Nej, hon är en snäll människa. Är det domarna? Nej, det är inte deras fel. Vems fel är det då? Jag tänkte efter och kanske är det mitt fel för att jag inte lyckades på SM. Jag insåg att det inte var deras fel.

Nu gäller det för Majorov att lägga det här bakom sig och fokusera framåt. Närmaste stora tävling är Nordiska Mästerskapen i Danmark, 10-13 februari.

Där stöter han på huvudkonkurrenterna och de som fick Sveriges två platser i EM, Kristoffer Berntsson och Adrian Schultheiss.

Ska vinna JVM
Därefter väntar junior-VM i Korea, 28 februari till 6 mars.

- Jag får försöka vinna JVM-guld som plåster på såren, säger Majorov.

Norrbottens-Kuriren pratade under eftermiddagen med konståkningsförbundets sportchef, Carina Skoog, som var sparsam med kommentarer utan hänvisar till ett pressmeddelande som ska komma under onsdagen.