Det var en varm och solig sommardag när tredje SM deltävlingen av fem i rallycross avgjordes i Kalix. På motorstadion hade en stor publik samlats, och de var där framförallt för att se hemmaföraren Fredrik Tiger ta hem segern i Supernationell klass 1. Och dagen började riktigt bra för Tiger, efter en andra plats i den första kvalomgången, så följde han upp med att ha de snabbaste
tiderna i de resterande två kvalomgångarna.

- Bilen gick som en dröm, det var underbart att köra,
sade Fredrik Tiger, Kalix MK.

Tiger trea till slut
Och nog såg det ut till en början av finalen som att det skulle gå Fredrik Tigers väg, han tog starten som på
beställning av den entusiastiska hemmapubliken. Men
efter att ungefär ett och ett halvt varv var körda hända det otänkbara, Fredrik Tiger miste sin ledning i hålnålen och en stor suck gick genom publiken.

Artikelbild

| BEsviken. Fredrik Tiger (längst till höger) lyckades inte ta segern i Supernationell i Kalix på lördagen. Tiger slutade trea efter att han fått punktering. "Jag tycker ändå att jag visade var skåpet ska stå", sade hemmaföraren efter misslyckandet.Foto: Roland S Lundström

Därefter tappade hemmahoppet i stadig takt till den slutlige vinnaren Patrik Ydrefalk. Det var en punktering skulle det visa sig som var
orsaken, Tiger åkte in som trea över mållinjen men i och med att Thomas Öhman från Älvsbyns MS blivit diskad, så blev det en andra plats för Fredrik Tiger.

- En punktering satte stopp, det var verkligen surt för det kändes bra eftersom jag tog starten. Men jag tyckte att jag under dagen ändå visade var skåpet skulle stå så att säga, jag kommer tillbaka nästa år, lovade Tiger.

Ledning på sista varvet
I skuggan av Fredrik Tiger visade unge Linus Westman att det gror bra underifrån
i Kalix MK. Linus Westman som bara tävlat tre år i rallycross, gav publiken något riktigt stort att jubla över
i Supernationell klass 2.
Redan under kvalomgångarna visade Westman att han hade något stort på gång med bland annat den bästa tiden
i andra kvalomgången. Väl
i finalen hade han racet igenom närkontakt med täten, och med ett drygt varv kvar att köra tog han ledningen som han sedan aldrig släppte.

- Jag blev tvåa i starten och valde sedan att gå in i alternativspåret direkt på första varvet, det skulle visa sig vara ett taktiskt drag. Det rös i hela kroppen på sista varvet, det var en helt underbar känsla, sade Linus Westman.

Trots att det stora hemmahoppet Fredrik Tiger inte riktigt hade marginalerna med sig, så kunde hemmafansen glädjas åt Linus Westmans seger.