Den första dagen av SM-deltävlingarna och Norrlandsveckan i Piteå kördes i går. Inför hela 2160 åskådare på Piteå Motorstadion kördes klasserna Supernational, 2400 och juniorklassen. Den hetaste var naturligtvis Supernational och där var det en viss Kalixförare som verkligen visade klass.

Kalix MS stolthet Fredrik Tiger började dagen med att enkelt köra hem kvalheaten vilket gav honom ett ypperligt läge inför A-finalen där målet hela tiden var seger.

- Jag brukar inte vara nervös, men den här gången var det lite oroligt. Det är ju nästan hemmaplan, mycket folk och fint väder så det kanske var därför, säger Tiger.

Artikelbild

| Krasch. Alla hade inte lika roligt i Piteå.Foto: Carolina Makkula

Tiger behövde inte vara ett dugg orolig för när väl finalen startade var det inget snack om vem som hade tänkt köra i mål som etta. Fredrik Tiger tog starten med stor marginal och kunde nästan direkt skapa sig en liten lucka till resterande förare.

På andra varvet hände dock något.

-Jag tappade kopplingen på andra varvet, så det tog något varv innan jag kom in i det igen, säger Tiger.

Det märktes inte på banan för där såg Kalixföraren ut som lugnet själv när han bara drygade ut sin ledning mer och mer. Inför jubel från publiken kunde Tiger triumfera i mål som överlägsen segrare av finalen.

Jagar prispengar
-Efter att strul så visade vi att vi är tillbaka i Kalix och nu visade vi var skåpet ska stå tycker jag, säger segraren som satsar fullt på att vinna Norrlandsveckan.

-Självklart går jag för seger och prispengarna i finalen, säger Tiger.

Finalen kommer att köras i Skellefteå den kommande helgen.

I juniorklassen segrade Tommy Johansson från Tjust MS utan några som helst problem. Johansson tog där med över ledningen från Oskar Andersson från Fjärås MS som slutade tvåa i tävlingen.