Norrlandsveckan avslutades i Skellefteå under lördagen.

Fredrik Tiger hade revansch att kräva på klubbkamraten Andreas Sandberg som körde ifrån allt och alla i onsdagens tävling i Kalix.

Men nu laddade rutinerade Tiger för fulla spjäll - och endast Linus Westman kunde utmana.

- Jag körde på säkerhet de två första kvalheaten för att säkra A-finalen, sen gav jag allt i tredje och hade tävlingens snabbaste varv för att få välja spår i finalen, menar Fredrik Tiger.

Valde spår ett
Han valde sedan spår ett i finalen för att få innern i första kurvan.

I ledet bakom kom dock klubbkamraten Westman, som skjuten ur en kanon, höll undan hemmaföraren Ola Stenvall och utmanade rejält.

På andra varvet testade Westman att göra bort alternativspåret, men han lyckades ändå inte knipa segern före omöjlige Tiger.

- Jag var jagad av Westman hela finalen, men han hann aldrig ikapp mig, säger Fredrik Tiger.

Vad säger du om Norrlandsveckan där även SM-tävlingen i Piteå ingick?

- Ett lyft för rallycrossen. Allt från Volvo PV till nya Lexusar deltog. Det var hela spannet av bilar och det är adelsmärket för rallycross, fränt helt enkelt.

Vad kommer du att göra med prissumman 50.000 kronor?

- Jag körde sönder motorn i början av säsongen så pengarna försvinner i en ny motor. Delarna är på väg. Jag har under tiden lånat mekanikern Niklas Sandströms motor. Det kan hända att jag behåller den och så får han min nya. Den går ju ganska bra, säger slutsegraren och skrattar.

Ska bygga nytt
Nästa tävling för Fredrik Tiger är SM-finalen i Götene den 8 september.

Nu väntar semester.

- Jag ska bygga ny altan och nytt garage. Det finns saker att göra som jag inte hunnit med.