Tredje deltävlingen Laitiscup i Folkrace gick av stapeln på Näverberget utanför Luleå.

I finalen i herrklassen blev det västerbottnisk seger för Markus Nyström, som vann före hemmaföraren Magnus Hasselås, Luleå MS. Men det var framförallt kampen om den sammanlagda slutsegern i cupen, som var mest intressant.

Duell om totalen
Och det stod mellan två förare - Piteåfödde Jörgen Stenberg, tävlandes för Tjörn och Anders Frisk från Jokkmokks MS. De hade vunnit varsin deltävling tidigare i cupen, och båda körde så pass bra genom kvalet att bägge förarna fanns med i den slutliga finalen.

Artikelbild

| Start. Folkraceförarna laddar inför starten på Motorstadion i Luleå i den avslutande deltävlingen. Foto: Petra Isaksson

Den som blev bäst placerad av de två i finalen, skulle också ta hem segern. Och med sin tredjeplats, blev det Anders Frisk.

- Det var kul att vi båda tog oss till finalen så det blev riktig körning av det hela. Efter att jag tagit alternativspåret såg jag att Stenberg var en bit bakom mig, då kände jag på mig att det skulle gå vägen, säger Anders Frisk.

Andersson juniorsegrare
I juniorklassen hade Oskar Andersson, från Bilklubben Dundret, vunnit de två första deltävlingarna i Gällivare och i Boden. Han hade ett visst
favorittryck på sina axlar.

Men dagen började inte alls bra för favoriten.

Artikelbild

| Fest. Bra väder och en spänd final. Det lockade åskådare till uppgörelsen i Laitiscup. Foto: Petra Isaksson

- Bilen gick inte alls i de två första kvalomgångarna, så jag var ganska så orolig. Men till sista kvalomgången fick vi igång bilen bättre och jag kunde vinna heatet vilket gav en trygghet inför finalen.

Där tog han ledningen under det första varvet och höll den sedan in över mållinjen helt ohotad.

Artikelbild

| Silver. Camilla Lindfors, NMS Boden, slutade på en andraplats totalt efter att ha slutat trea på Luleå Motorstadion. Foto: Petra Isaksson

- Det var skönt, jag kunde köra ganska så kontrollerat mot slutet, menar Andersson.

Storfavoriten vann
Storfavoriten i damklassen, Jennika Jennerfors från Robertsfors, vann programenligt finalen men fick en riktig kamp inledningsvis av Camilla Lindfors, NMS Boden. Tvåa blev slutligen Sandra Nilsson, Kalix MK, medan Camilla Lindfors slutade trea men blev den sammanlagda tvåan bakom Robertsforsföraren.

Artikelbild

| l Oskar Andersson, Dundret.Foto: Petra Isaksson

- Jennika är riktigt svårslagen, hon är bästa föraren i Sverige. Så allt måste stämma om man skall kunna rå på henne, men jag hoppas kunna ta en revansch under de kommande tävlingarna, avslutar Camilla Lindfors.