Älvsbyn bjöd på rallycross-DM på Högheden under helgen. Och det fanns två SM-konkurrenter på plats.
Men de körde inte mot varandra.


– Tiger (Fredrik) vågade inte möta mig med risk för att hans grejer skulle gå sönder inför SM-finalen, säger Linus Westman om sin klubbkamrat i Kalix MK som vann 2150.


I stället blev supernationell-klassen en uppgörelse mellan Jämtöföraren Westman och publikfavoriten Thomas Öhman från Älvsbyn. Men inledningsvis var det mörka förutsättningar.


– Regnet öste ned under fredagskvällen. Älvsbyn har världens sämsta bana när det regnar och världens bästa när det är torrt och det var rejält blött på banan. Under träningen körde en del bilar fast i gyttjan, säger 22-årige Westman.


En laddad Thomas Öhman visade sin unge konkurrent var skåpet skulle stå under de två första heaten. Han vann båda med Westman som trea och tvåa.
Sedan visade sig solen och banan hann torka upp.


När Linus Westman kunde lägga om till slicks i det tredje heatet och i A-finalen var det aldrig något snack om saken.

– Jag visste att Thomas var sugen på att vinna på hemmaplan. För mig var det ett test inför SM för att se att allt fungerar, säger Linus Westman.

Laddar för SM i Götene

Till helgen väntar SM-avslutningen i Götene. 135 mil i buss för team Westman. Som är oroliga inför avslutningen.


– Min maskin går inte som den ska. Den går i två varv och tappar sedan bränsletrycket. Tur att jag testade under DM och fick veta nu att något var galet, menar Linus Westman.


Fredrik Tiger leder SM-serien med fem poäng före just Westman.