Ett starkt besked från 21-åringen med tanke på försvunna skridskor tidigare i veckan och en fotvrickning bara timmar innan lördagens fria program.

Hans skridskor var två dagar försenade till Zagreb. Alexander Majorov lyckades ändå träna sig i form och nå en sjundeplats i torsdagens korta program efter att regerande OS-mästaren Jevgenij Plusjenko dragit sig ut. Inför lördagens fria program gick det inte heller som svensken hade tänkt sig. Under träning, med bara timmar kvar till det fria programmet, landade han snett. Det gjorde att han tvingades göra ändringar i programmet i sista stund och bytte ut den planerade kvadrupeln mot en trippel axel.

"Hade inte kunnat åka vidare"

Med nytt personligt rekord blev han sexa, vilket innebar hans bästa placering på ett seniormästerskap samt att Sverige får skicka två herråkare till EM nästa år.

Besegrade spärren

Från junior-VM har han en tredje plats som bäst. På seniornivå har det gått tyngre. Han har blivit 28:a och 26:a på VM, 22:a och elva på EM.

Spanjoren Javier Fernandez vann EM-guldet före fransmannen Florent Amodio, som var i ledning efter korta programmet. Bronset gick till Michal Brezina, Tjeckien.