Tomas Adell värvades inför säsongen till Piteå från Assi och fick chansen från start i premiären mot Söderhamn. En match som PIF förlorade med 0–2. De två efterföljande matcherna petades 21-åringen från startuppställningen till förmån för etablerade Richard Nordlund.

Men i torsdagens match mot Mariehem var Adell tillbaka mellan stolparna. Det slutade med att han fick hålla sin första nolla för sin nya klubb.

– Det var väldigt lugnt i dag. Jag hade något skott från distans men det var mest plockpotatis, säger Tomas Adell.

Inget av lagen lyckades göra mål vilket innebär att matchen mot bottenlaget slutade 0-0.

– De backade hem ganska ordentligt. Vi fick inte fart på bollen så bra som vi behövde för att skapa chanser. Men Arish Nouri och Rasmus (Holmbom) hade några lägen och vi var närmast att göra mål.

Trots att 21-åringen spikade igen i målet var han inte nöjd med den poäng som norrbottningarna fick med sig från matchen.

– Det hade hellre fått bli tre eller fyra ett bara vi hade vunnit. Jag är mest besviken över att vi inte gör mål. Även om det alltid är skönt att hålla nollan så känns det ganska bittert i dag.

Målvaktstalangen anser att det gått bättre och bättre sedan premiärmatchen och vill vara med och slåss om förstaplatsen i målet.

– Jag måste försöka hitta flowet och visa att jag vill spela. Det har gått bättre och bättre för varje vecka som gått så det är bara att jobba på och försöka hitta tillbaka till fjolårsformen, säger Adell.