Viktor Andersson kom snett in en kurva efter ett hopp i åttondelsfinalen i världscuptävlingen i Idre Fjäll. Han var själv orsak till olyckan.

Andersson slog rejält i marken och studsade sedan in i skyddsnätet. Han kom snabbt under vård och vid den första undersökningen hade han smärtor i nacke, vänster axel och ländryggen. 25-åringen fördes med ambulans till sjukhuset i Mora, där han genomgick en skiktröntgen.

"Viktor har en mindre skada på vänster nyckelben men inga allvarliga skador har hittills påvisats. Han kommer att troligtvis bli kvar på sjukhuset över natten för observation och kommer inte att kunna köra söndagens tävling på Idre Fjäll", skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

"Det är ännu för tidigt att säga hur det blir med kommande världscuptävlingar och OS men han kommer att undersökas vidare av landslagets läkare Jakob Swanberg och därefter kan ytterligare besked lämnas."

Erik Mobärg slogs ut i kvartsfinalen medan Victor Öhling Norberg efter stora besvär nådde semifinalen. Där kom han trea, fick köra den lilla finalen och slutade sjua.

Alex Fiva och Marc Bischofberger ordnade en schweizisk dubbelseger. Fransmannen Jean Frederic Chapuis kom trea.