Det är två svenska lag på plats i Rotterdam – och båda har för avsikt att lämna Nederländerna med medaljer.

Vårt mål är att ta ett lagguld. Det är ingenting vi sticker under stol med, säger Ankarcrona enligt Aftonbladet.

Den svenska truppen innehåller samma ryttare som tog VM-silver 2018 och består av Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek som reserv.

Sverige har haft en fin sommar och kommer till EM som en av favoriterna. Det blågula gänget har bland annat vunnit fyra nationshoppningar med olika lag och Ankarcrona menar att formkurvan är på topp.

Vi har bra form, hästarna har presterat och ryttarna har erfarenhet. Det är mycket som ska falla på plats, men vi är helt klart med i toppstriden, säger han.

Den första omgången i lagtävlingen rids på onsdag.

Redan under måndagen är dressyren i gång, med första dagen i lagtävlingen och individuell grand prix. De fyra svenska hästarna klarade söndagens veterinärbesiktning utan anmärkningar. Antonia Ramel är först ut för Sverige på Brother De Jeu och följs av Therese Nilshagen på Dante. Juliette Ramel/Buriel och Patrik Kittel/Well Done tävlar på tisdag, när medaljerna fördelas.

Sverige tog brons i hemma-EM i Göteborg för två år sedan och kvar från det laget är Nilshagen och Kittel.

Vi är fyra ryttare som rider en bra bit över 70 procent hela tiden, snarare upp mot 80. Det är jättekul att vi har så många fina ryttare på plats, säger Patrik Kittel till Hippson.

I paradressyren, som inleds på onsdag, tävlar Anita Johnsson, Felicia Grimmenhag, Louise Etzner Jacobsson och Lena Malmström för Sverige.