Sedan det stod klart att Asplöven skulle missa allettan har åtta spelare lämnat klubben.

Samtidigt som det sportsligt har gått utför så balanserar klubben på en skör tråd ekonomiskt. Vid ett flertal tillfällen har Sporten rapporterat om skulder till tidigare spelare, andra klubbar och ärenden hos Kronofogden.

Nu kommer nästa förändring i laget.

Artikelbild

| Antti Ylönen

Sportchefen Urban Lahti hoppar av sitt uppdrag som tränare och ersätts istället av backen Antti Ylönen, 34, som blir spelande tränare.

– Jag ska bara jobba med andra saker i föreningen nu. Sen försöker vi hitta någon vid sidan om till Antti. Vi är så kort om folk så jag måste ägna dagarna åt att sköta föreningen och lägga fler timmar på kontoret, säger Lahti.

Ylönen har en lång spelarkarriär bakom sig med 349 SM-liiga-matcher, 43 allsvenska matcher, samt deltagande i European Trophy på meritlistan. Som tränare är han däremot tämligen oprövad. Utöver uppdraget som tränare i Haparanda Tornio UHC:s J18-lag är det här första gången som han ska leda ett lag.

Urban Lahti blir kvar som sportchef. Tanken var aldrig att han skulle ta klivet ner i båset, men efter att Aleksandrs Semjonovs fick sparken tidigt på säsongen var Lahti tvungen att iklä sig den rollen.

Artikelbild

| Urban Lahti, Asplöven, sportchef, tränare

– Min arbetsbelastning har inte varit 40 timmar i veckan. Inte heller 60 timmar. Det är klart att det har varit ohållbart på sikt. I och med att vi tränar dagtid så faller mycket vettig arbetstid bort. Det har varit ganska tufft på det sättet, säger Lahti.

Särskilt när det gått spelmässigt tungt förstår jag?

– Det är bara att konstatera att vi inte är bättre än så. Nu får klubben försöka rädda kontraktet och komma stärkt ur det här.

Vad blir målet nu?

– Målet för resten av säsongen är att hålla sig kvar i division 1 och det tycker jag vi har all möjlighet att göra.

Truppen börjar se ganska tunn ut. Kommer ni fortsätta göra er av med spelare?

– Vi tittar på lite olika lösningar och har även spelare på väg in. Det finns inte så mycket att säga om det nu, utan det är något vi får leva med.

Spelare på väg in på lån?

– Både lån och någon spelare som kommer till oss.

Hur ser det ekonomiska läget ut?

– Det där har styrelsen bättre koll på. Jag har inga direkta siffror på det.

På söndag drar fortsättningsserien i division 1 igång. Asplöven, Kiruna, SK Lejon, Teg, Sollefteå och Vännäs slåss om en kvalplats uppåt, men även om att undvika kval nedåt.

Efter tisdagens besked om att forwarden Ludwig Niederbach lämnar Asplöven står Haparandalaget med 3 målvakter, 4 backar och 12 forwards inför seriestarten.